Străinii au cumpărat 5 la sută din terenurile agricole din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţeni străini sunt proprietari cu acte în regulă pe o suprafaţă ce depăşeşte 1.300 de hectare de teren arabil din Alba. Aceştia sunt italieni, austrieci, elveţieni, turci, germani, dar şi elveţieni, spanioli, francezi şi americani.

Suprafeţe întinse de teren arabil din Alba au ajuns, în ultimii zece ani, în proprietatea unor italieni, austrieci, turci, unguri, evrei, elveţieni, spanioli şi germani. Străinii şi-au dat seama că pot cumpăra aproape pe nimic pământ agricol, direct de la persoane fizice, fără prea multă birocraţie.

Din datele oficiale prezentate de Direcţia Agricolă Alba se ştie de existenţa a 40 de societăţi administrate de străini, care au în proprietate terenuri agricole din Alba. Numărul ar putea fi mult mai mare, întrucât achiziţiile s-au făcut şi prin interpuşi.

Oficial, aproape 80 de străini au ajuns să deţină peste 1.300 de hectare de teren arabil din Alba. Cifra reprezintă aproximativ 5% din toată suprafaţa agricolă a judeţului. Cel puţin pe hârtie, cele mai multe terenuri apar ca fiind cultivate.

Citiţi cine sunt străinii care deţin teren în judeţ şi unde au cumpărat proprietăţi imobiliare în săptămânalul ADS Alba, ediţia 25 august 2011 – 31 august 2011, ce poate fi găsit la toate chioşcurile de ziare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite