Cea mai importantă stradă din Cetatea Alba Iulia, redată circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Mihai Viteazul din Alba Iulia, care asigură accesul prin Cetate, va fi redata parţial circulaţiei sâmbătă, 7 aprilie la ora 11.00 după un amplu proces de reamenajare - restaurare. Strada a fost închisă în urmă cu un an când a început procesul de modernizare a zonei interioare din Cetate.

Având o lungime 850 metri, între Catedrala Romano-Catolică „Sfantul Mihail” şi Poarta a III-a, strada este destinată, în cea mai mare parte, circulaţiei pietonilor.

„O comisie din partea Primăriei a facut o recepţie parţială a lucrărilor existente şi a celor care urmează a fi executate. S-au constatat urmatoarele intervenţii asupra zonei: s-a reconfigurat tot spaţiul public între fronturile construite, relaţionânâdu-se cu imobilelele aflate în proprietatea altor entităţi, s-au schimbat îmbrăcăminţile rutiere şi pietonale, precum şi platformele din zona monumenelor istorice, s-a realizat iluminatul de siguranţă, ambiental, pietonal şi arhitectural. De asemenea, s-a refăcut zona verde şi s-au plantat arbori ornamentali, iar în mare parte sunt finalizate relaţiile cu platformele de acces spre străzile adiacente“, se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia.

Pe zonele şantierelor arheologice din spaţiile nou amenajate şi pe drumul roman s-au marcat contururile obiectivelor descoperite cu materiale diferit colorate, în funcţie de epoca elementului de fortificaţie. Mobilierul urban urmează să fie amplasat în perioada imediat urmatoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite