Alba Iulia: Ştiri de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Ştiri de weekend
Alba Iulia: Ştiri de weekend

Alte ştiri sportive şi culturale din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară de Alba Iulia

Simpozioane, expoziţii şi concerte

Sâmbătă şi duminică la Aiud va fi organizat “Festivalul Vinului şi Zilele Oraşelor Înfrăţite ”. Este programat un simpozion pe teme de viticultură şi o exzpoziţie cu lucrările artiştilor din Tabăra Internaţională Inter Art. vor fi organizate şi spectacole de muzică popular şi uşoară. La manifestări va fi prezentă şi o delegaţie din Cusset – Franţa, oraş înfrăţit cu Aiudul.

„Porţi deschise” la baza sportivă „Constructorul”


Zilele Sportului pentru Toţi „Porţi deschise” organizate la sfârşitul acestei săptămâni la Baza Constructorul de la Pâclişa vor fi amânate pentru săptămâna viitoare. Evenimentul va avea loc în 5 septembrie şi va oferi tuturor celor prezenţi posibilitatea practicării sporturilor găzduite de bază Organizatorii vor oferi diplome de participare, tricouri, dulciuri şi răcoritoare.

Balul Strugurilor

Sâmbătă, la Draşov, în comuna Spring se celegrează 700 de ani de la atestarea documentară a aşezării. Manifestările vor debuta cu o ceremonie de depunere de coroane. Va fi organizat Târgul Draşovului şi o expoziţie etnografică. Va avea loc un spectacol folcloric, care se va încheia cu un foc de artificii. În noaptea de sâmbătă spre duminică va fi organizat şi Balul Strugurilor.

Manuscrise ale lui Lucian Blaga

Cei care iubesc opera lui Lucian Blaga pot admira în casa memorială a acestuia din satul Lancrăm, pe Strada Veche, la numărul 234 mai  multe manuscriese ale poetului filosof. Pot fi văzute şi obiecte şi tablouri care au aparţinut familiei şi de asemenea ediţii princeps ale cărţilor lui Lucian Blaga.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite