Staţii de epurare de 10 milioane de euro în Aiud şi Ocna Mureş cu finanţare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două oraşe vor avea staţii de epurare a apei moderne
Cele două oraşe vor avea staţii de epurare a apei moderne

SC Apa CTTA  Alba, furnizorul judeţean de apă potabilă, a semnat miercuri contractul privind consturirea unor staţii de epurare în Aiud şi Ocna Mureş. Valoarea celor două proiecte se ridică la aproximativ 10 milioane de euro cu TVA.

Proiectul “Staţii de epurare Aiud şi Ocna Mureş” cuprinde construcţia a două staţii noi de epurare în municipiul Aiud – pentru 24.000 locuitori, în valoare de 18 milioane de lei, fără TVA şi în oraşul Ocna Mureş – pentru 15.000 locuitori, în valoare de 16,6 milioane de lei. În moneda europeană, valoarea investiţiilor, incluzând TVA, se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni. Investiţia face parte din proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare totală de 102.046.000 de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

În urma licitaţiei, contractul a fost atribuit contra sumei de 34 milioane de lei, fără TVA, firmei austriece Wabag Water Servicies. La semnarea contractului au fost prezenţi reprezentanţii firmei din Austria, alături de primarii din Aiud (Horaşiu Josan) şi Ocna Mureş (Silviu Vinţeler).

“Ocna Mureş avea nevoie ca de aer de acest proiect. Oraşul este destul de mic şi nu îşi putea permite niciodată să acceseze această sumă“, a spus primarul Silviu Vinţeler.
Până acum, în proiectul cofinanţat prin POS Mediu au fost semnate în total 10 contracte – unul de furnizare, trei de servicii şi şapte de lucrări, valoarea acestora fiind 221 milioane de lei, fără TVA.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite