Start la lucrări pe autostrada Orăştie - Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ministerul Transporturilor a anunţat joi demararea lucrărilor la segmentul de autostradă cuprins între Orăştie şi Sibiu, din care o mare parte se va regăsi pe teritoriul judeţului Alba. Startul a fost dat cu lotul patru al acestui sector, aflat în întregime pe teritoriul judeţului Sibiu.

Este vorba despre lotul cuprins între centura oraşului Sibiu şi oraşul Sălişte. Important pentru Alba este lotul doi, care, practic, va reprezenta şi o centură de ocolire a Sebeşului. Este cuprins între zone de intrare în oraş dinspre Orăştie până la Cunţa (km 24+110 până la km 43+855) şi va fi construită de asocierea Straco Grup SRL -  Studio Corona SRL Civil Engineering.

Alte două loturi sunt situate între Orăştie şi intrarea în Sebeş (lotul 1), de la km 0+000 la km 24+110, execuţie ce va fi realizată de SC Strabag SRL, respectiv de la km 65+965 la km 82+070, adică de la Sălişte până la centura municipiului Sibiu (lotul 4), construcţie care va fi realizată de asocierea Astaldi SpA – Euroconstruct Trading ’98 SRL – Astalrom SA. Lotul trei, de la Cunţa până la Sălişte (km 43+855 – km 65+965) va fi executat de firma Impregilo SpA.

Autostrada are în total o lungime de 82,07 km şi include construirea a 12 poduri, 17 pasaje, şapte noduri rutiere, două tuneluri şi două viaducte. Toate contractele prevăd o durată de proiectare şi execuţie de 22 de luni din momentul atribuirii la care se adaugă patru ani de garanţie. Lucrările vor începe în 2011 şi se vor finaliza în 2013.
Finanţarea tuturor tronsoanelor, în cazul acesta cu o valoarea totală de 428 milioane euro este asigurată de Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune (85%) şi de Guvernul României (15%). La finalizarea lucrărilor, pe sectoarele de autostradă din Coridorul IV va fi introdusă taxă de acces.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite