Start pentru finanţări de 900.000 de euro în 22 de localităţi din Alba şi Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian
Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian

Grupul de Acţiune Locală Ţara Secaşelor Alba-Sibiu a lansat miercuri prima sesiune de depunere a proiectelor în cadrul finanţării de 3,7 milioane de euro de care beneficiază din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

„Proiectele se referă la creşterea calităţii vieţii în mediul rural, promovarea turistică a zonelor, modernizarea unor drumuri agricole sau sprijin pentru crearea şi dezvoltarea unor microintreprinderi în mediul rural. În această primă sesiune de depunere se vor finanţa prin măsura 3.2.2. un număr 22 de proiecte, câte unul în fiecare unitate administrativ teritorială ce compun Grupul de Acţiune Locală“, a afirmat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud şi preşedintele Grupului de Acţiune Locală.

Valoarea finanţării totale pe această măsură este de 900.000 de euro. Proiectele se referă la asfaltări şi amenajări de străzi, reabilitări şi extinderi de clădiri de primării sau cămine culturale, extinderi de reţele de apă sau amenajări de rigole stradale.

Grupul de Acţiune Locală Ţara Secaşelor Alba-Sibiu s-a constituit în anul 2010 şi are ca obiectiv principal creşterea calităţii vieţii în zonele rurale pe care le reprezintă, prin atragerea de fonduri europene. GAL-ul este format din 22 de localităţi din judeţele Alba şi Sibiu şi 62 de societăţi private, ONG-uri şi persoane fizice autorizate.

Microregiunea Ţara Secaşelor cuprinde comunele Ciugud, Berghin, Sântimbru, Crăciunelu de Jos, Valea Lungă, Mihalţ, Ohaba, Cenade, Roşia de Secaş, Şpring, Doştat, Daia Română, Câlnic, Gârbova, Cergău, Bucerdea Grânoasă din judeţul Alba şi comunele Păuca, Loamneş, Apoldu de Jos, Şura Mică, Ludoş, oraşul Ocna Sibiului din judeţul Sibiu.

Proiectele aflate în faza finală din punct de vedere a documentaţiei:

Comuna Ciugud – amenajare Strada Cheie localitatea Drambar
Comuna Sîntimbru – reabilitare sediu primărie
Comuna Berghin  - reabilitare cămin cultural Berghin
Comuna Valea Lungă – amenajare rigole stradale drum
Comuna Ohaba – reabilitare sediu primărie şi a căminelor culturale din Ohaba şi Secăşel
Comuna Cenade – reabilitare Cămin cultural
Roşia de Secaş – asfaltare strada localitatea Tău
Comuna Cergău – reabilitare cămin cultural
Comuna Păuca – reabilitare cămin cultural
Comuna Loamneş – extindere reţea apă
Comuna Şura Mică – asfaltare stradă
Comuna Bucerdea Grânoasă – reabilitare cămin cultural
Comuna Crăciunelu de Jos – construcţie grup sanitar la căminul cultural din localitate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite