Alba Iulia: Start la examenul de maturitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 4.047 de elevi, care au absolvit clasa a XII-a, susţin de astăzi examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, doi elevi provin de la şcoli din alte judeţe ale ţării dar vor susţine examenul în judeţul Alba, după ce au primit aprobare din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Conform inspectorului şcolar general de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Cornel Sandu, care este şi preşedintele comisiei judeţene pentru acest examen, toţi profesorii care au fost desemnaţi să participe la examen, în calitate de evaluatori sau supraveghetori s-au prezentat astăzi în centrele unde au fost desemnaţi.
Pentru proba orală la limba şi literatura română au fost stabilite două zile de examinare. Primii elevi au intrat în sală la ora nouă, iar ultimii vor fi examinaţi după ora 18. Cei mai mulţi elevi care au susţinut astăzi proba la limba şi literatura română au spus că subiectele au fost accesibile şi nu le-au pus probleme deosebite.
La centrul de examinare de la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, precum şi în celelalte centre din judeţul Alba, elevii au fost lăsaţi să intre în sala de examen doar cu un pix, o sticlă de apă, dacă au avut nevoie şi cu Buletinul sau Cartea de Identitate. 
La nici una dintre probele examenului de bacalaureat nu sunt admise telefoanele sau alte materiale din care tinerii ar putea să se inspire.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite