Star Transmission, producător de roţi dinţate pentru Mercedes, se extinde la Cugir cu o linie de producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul societăţii din Cugir
Sediul societăţii din Cugir

Compania româno-germană Star Transmission Cugir îşi extinde capacităţile de producţie la Cugir. Noul proiect prevede extinderea halei de producţie pe o suprafaţă de 4.776 metri pătraţi.

Potrivit propiectului, se realizează extinderea unei hale de producţie destinată prelucrării prin aşchiere a pieselor şi accesoriilor pentru autovehicule şi motoare şi instalarea unei noi linii de producţie.

“În acest scop vor fi amplasate în extinderea halei de producţie o serie de utilaje pentru prelucrare prin aşchiere care vor folosi lichide de răcire diverse. Utilajele ce urmeaza a fi amplasate sunt: 40 de strunguri, 6 centre de prelucrare, 10 maşini de frezat dantura, 14 maşini de ajustat dantura, 8 maşini de rectificat dantura, 6 maşini de brosare, 6 masini de frezare dantura, 3 maşini de presare”, se afirmă în documentaţia depusă de companie la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba.

Noul proiect va permite creşterea angajaţilor de la Star Transsmision Cugir cu peste 100 de persoane. Investiţia este de aproximativ 2 milioane de euro. Compania produce roţi dinţate pentru cutiile de viteze ale autoturismelor Mercedes. Societatea din România este deţinută în provent majoritar de concernul german Daimler AG. Compania a deschis în 2011 un punct de lucru la Sebeş unde a inaugurat o nouă linie de producţie unde peste 100 de angajaţi produc roţi dinţate pentru cutii de viteze destinate camioanelor Mercedes.

Star Transmission SRL Cugir a lucrat în 2011 în pierdere, la fel ca şi în 2010. Bilanţul contabil al anului 2011 indică o cifră de afaceri netă de 132 milioane lei (28,5 milioane de euro) şi o pierdere de 3,3 milioane lei (700.000 de euro). Numărul mediu de salariaţi a fost anul trecut de 625 de persoane.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite