Standarde japoneze de management aplicate la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia organizează vineri 14 octombrie 2011 evenimentul „Strălucire japoneză pentru oraşele României“, în vederea extinderii practicilor de management Kaizen deja existente în multe din companiile din România, la o scară mai largă, la nivel de oraş.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Institutul Kaizen România, Asociaţia Romania AOTS Alumni Society şi Clean Up Japan şicu sprijinul Ambient. „Practicile foarte bune de management existente în companiile judeţului (cum ar fi Supremia, Bosch Rexroth etc.) în privinţa productivităţii, siguranţei, ordinii şi satisfacţiei la locul de muncă, ne sunt foarte necesare şi la nivelul unui oraş – unde este locul nostru de viaţă comună. Proiectul îşi propune ca ceea ce în aceste companii este deja o cultură, să fie transferat la o scară mai largă, creându-se astfel un model în Alba Iulia. Acesta este un proiect pilot care se desfăşoară în 3 oraşe din România: Alba Iulia, Timişoara şi Braşov“, se afirmă întrun comunicat de presă al primăriei.

Locul de desfăşurare al acţiunii este Piaţa Consiliul Europei, din centrul vechi al oraşului. Proiectul presupune instruirea unui număr reprezentativ de voluntari şi participarea acestora la o acţiune propriu-zisă de igienizare. Voluntarii vor beneficia de instruire cu metode avansate pentru managementul menţinerii curăţeniei, igienei, aspectului civilizat al unui oraş, a organizaţiilor publice responsabile, prin standardizare – standarde de curăţenie pentru zone şi pentru materialele utilizate, standarde de materiale necesare, standarde de comunicare etc.

După această etapă se va trece la acţiunea propriu-zisă care vizează Piaţa Consiliul Europei. Pe tot parcursul programului, voluntarii vor fi asistaţi şi vor colabora direct cu Institutul Kaizen România şi cu Asociaţia Clean Up Japonia. Acţiunea are drept scop dezvoltarea conştiinţei individuale, astfel încat regulile şi standardele care trebuie să existe la fiecare loc de muncă să fie adaptate şi la nivelul unui oraş, în fiecare parc sau colţ de stradă.

Ce este Kaizen

Kaizen este o folosofie japoneză care se concentrează pe îmbunătățirea continuă în toate aspectele vieții. Ea a început să fie aplicată și în mediul de afaceri, iar activitățile Kaizen îmbunătățesc în mod continuu toate funcțiile de business. Îmbunătățind activitățile și procesele standardizate, Kaizen vizează eliminarea pierderilor. Afost implementat mai întâi în câteva companii japoneze în timpul refacerii țării după cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv la Toyota, iar de atunci s-a răspândit în companiile din întreaga lume.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite