Modernizare şi restaurare în Cetatea Alba Iulia. Vezi stadiul lucrărilor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări în Cetatea Alba Iulia
Lucrări în Cetatea Alba Iulia

Lucrările de modernizare şi restaurare în Cetatea Alba Iulia continuă în cadrul celor două proiecte aflate în derulare, pe străzile din interior şi în Parcul Custozza, respectiv în zona şanţului vestic.

În interiorul Cetăţii, modernizarea este aproape finalizată, cu excepţia străzii Nicolae Iorga care va intra ultima în reparaţii. De asemenea, o mare parte din Parcul Custozza este pavată şi va lua înfăţişarea din proiectul iniţial, aceea de piaţetă publică. Faţada şi acoperişul palatului Ierihon au fost, de asemenea, modernizate. Între palatul Ierihon şi zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul va fi amenajat un wc public în pământ.

Lucrări în Cetatea Alba Iulia

Click pe poze pentru galerie foto din Cetate

În zona şanţului vestic se lucrează în trei fronturi. În apropierea Hotelului Cetate a fost amenajată o parcare publică şi se lucrează la structura noului pod rutier ce va travesa şanţul şi va asigura accesul auto în Cetate pe strada Nicolae Iorga.

Lucrări în Cetatea Alba Iulia

Click pe poze pentru galerie foto din zona şanţului de vest

În partea opusă, lângă Poarta a IV-a a fost construită o parte din structura podului de lemn care va asigura accesul pietonal în Cetate. Al treilea front este în zona Casei de Cultură a Sindicatelor şi a sediului Arhivelor Naţionale, unde a fost pavată o parte din parcare şi din drumul pietonal spre Poarta a VI-a, care urmează să fie, de asemenea, modernizată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite