Alba Iulia: Spitalul din Zlatna are din nou gaz după şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Spitalul din Zlatna are din nou gaz după şase luni
Alba Iulia: Spitalul din Zlatna are din nou gaz după şase luni

Spitalul orăşenesc din Zlatna are din nou căldură în saloane şi în cabinetele medicale. Consiliul local a alocat unităţii medicale suma de 100.000 de lei pentru achitarea datoriilor la utilităţi.

Administraţia locală a primit în urmă cu câteva zile 150.000 de lei de la Consiliul Judeţean Alba. Cea mai mare parte din bani a fost cedată spitalului orăşenesc. Achitarea datoriilor la utilităţi a permis reluarea furnizării gazului metan şi, implicit, pornirea centralei termice.

În perioada următoare. la unitatea medicală vor fi luate o serie de măsuri care urmăresc reducerea cheltuielilor administrative. „Vor fi disponibilizaţi portarii şi vor fi montate de camere de supraveghere. De asemenea, se vor reduce cu 50 la sută, pe o perioadă de şase luni de zile, salariile sectorului administrativ lucru ce va permite o economie lunară de 2.500 de lei“, a spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Mircea Lămurean.

Autorităţile intenţionează ca o parte a spitalului să fie transformată în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, iar cealaltă parte în spital pentru bolnavi cronici. Instituţia medical are de două zile şi un nou director, în persoana medicului Horea Timiş.

Spitalul are o capacitate de 40 de paturi şi este singura soluţie de tratament pentru persoanele în vârstă din zonă, care nu îşi permit financiar să meargă până la Alba Iulia. De când a venit frigul, saloanele au fost încălzite parţial cu radiatoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite