Posturile de asistent şef de la Spitalul de Urgenţă Alba scoase la concurs. Secţii cu 3 candidaţi/loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scoaterea la concurs a posturilor de asistent şef de la cel mai mare spital din Alba face parte din proiectul de reorganizare a unităţii medicale de urgenţă din Alba Iulia. De testări nu vor fi ocoliţi nici şefii de secţii.

Punerea în practică a noi organigrame a Spitalului de Urgenţă implică şi scoaterea la concurs a celor 19 funcţii de asistent şef. Potrivit managerului unităţii medicale, Nicoleta Coşarcă, sunt trei secţii pe care s-au înscris câte trei candidaţi pe un loc: Interne, Pediatrie şi Neurologie. Pentru funcţia de asistent şef pe Recuperare medicală nu a fost depus niciun dosar.

Concursul va avea loc miercuri, 2 noiembrie, şi va consta într-o probă scrisă, urmată de un interviu.

Candidaţii au trebuit să facă dovada că au absolvit o şcoală postliceală sanitară şi că au cel puţin 5 ani vechime în sistemul medical.

Citiţi aici detalii despre organizarea concursului

După reorganizarea din septembrie, secţiile Spitalului care sunt mai solicitate de pacienţi au primit paturi în plus. Două dintre ele au fost comasate, iar medicii care vor funcţie de conducere pe cele 16 existente acum, trebuie să o câştige prin concurs, programat pe 28 noiembrie.

 „Tot ce înseamnă contract de administrare trebuia evaluat anul trecut, pentru că legea aşa spune, o dată pe an, iar la trei ani expiră. Deocamdată, au fost semnate acte adiţionale la contractele şefilor de secţii , care sunt expirate “a explicat Nicoleta Coşarcă.

„ Un lucru este cert, va fi organizat cu aceeaşi corectitudine cu care a fost şi cel pentru funcţiile de conducere. Obiectivul nostru este să rămână cine este cu adevărat profesionist“, a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, instituţie careadministrează spitalul, după ce l-a preluat  de la Ministerul Sănătăţii.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite