Spitalul din Ocna Mureş nu se redeschide. Ministerul Sănătăţii nu găseşte medici specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Vasile Cepoi
Ministrul Vasile Cepoi

Ministrul Sănătăţii Vasile Cepoi nu dă mari şanse redeschiderii Spitalului din Ocna Mureş în următoarea perioadă. Motivul este reprezentat de procesul civil existent pe rol, precum şi faptul că nu sunt îndeplinite alte condiţii.

Spitalul din Ocna Mureş a fost închis la 1 aprilie 2011, împreună cu unităţile medicale similar din Zlatna şi Baia de Arieş. “A fost o comisie a Ministerului Sănătăţii, care a făcut o evaluare. Structura spitalului este foarte bună, este un spital nou, care are o structură tehnică bună, dar, din punct de vedere al aparaturii, nu îndeplineşte nici măcar condiţiile minime şi nu sunt medici specialişti pentru a se putea deschide un spital”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş. Ministerul Vasile Cepoi a confirmat această realitate şi nu a putut oferi un termen până la care ar putea fi redeschis spitalul. "Nu vom putea găsi medici specialişti. Este o criză la nivel naţional din acest punct de vedere", a spus ministrul

La Ocna Mureş funcţionează un centru de permanenţă, unde 16 medici acordă asistenţă medicală de urgenţă pacienţilor. Spitalul era destinat unei populaţii de 30.000 de locuitori din oraş şi din comunele Noşlac, Unirea, Lunca Mureşului, Hopârta, Fărău. Ministrul Sănătăţii a participat vineri la Alba Iulia la o dezbatere privind noua lege a sănătăţii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite