Alba Iulia: Spitalele din Alba nu sunt căutate de medici specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar doi medici s-au înscris pe cele nouă posturi vacante la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia. În tot judeţul sunt disponibile 57 de posturi, iar la concurs vor participa 10 medici. Ministerul Sănătăţii a deblocat la începutul anului 2009 la spitalele din judeţul Alba 63 de posturi.

Dintre toate aceste posturi doar şase au fost ocupate până acum. La sfârşitul acestei luni se va organiza un nou concurs. De data aceasta în spitalele din judeţ sunt disponibile 57 de posturi, iar la concurs s-au înscris 10 medici. Cele mai multe locuri vacante sunt la spitalele din Alba Iulia, Blaj şi Ocna Mureş. Sunt deblocate locuri şi la spitalele din Aiud, Cugir, Abrud sau Cîmpeni.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba sunt disponibile cinci posturi pentru medici sau rezidenţi ultimul an medicină de urgenţă şi câte un post de medic pediatru, specialist boli infecţioase medic pentru medicina muncii şi specialist ATI.

Pediatrii şi anesteziştii, cei mai căutaţi

„Este mare nevoie de medici de pediatrie, mai ales la Alba Iulia, unde de asemenea lipseşte personal la Unitatea de Primiri Urgenţe şi la secţia de ATI.  La Abrud şi la Câmpeni angajarea unui anestezist este absolut necesară. Din păcate pe aceste domenii sunt foarte puţini medici care nu prea sunt încântaţi să se mute aşa de departe de Alba Iulia sau de celelate centre universitare”, a spus Cornel Piţu, şeful serviciului Resurse Umane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Cele mai puţin interesante instituţii medicale sunt spitalele din Abrud, Zlatna, Cîmpeni, Baia de Arieş şi Blaj. Absolvenţii de medicină nu vor să lucreze aici din cauza izolării acestor localităţi, dar şi datorită slabei dotări cu aparatură medicală. De exemplu, unitatea medicală din Zlatna funcţionează cu un singur medic specialist, care conduce secţia de Interne a spitalului.

Trei probe de examen

La aceast concurs cele mai căutate discipline au fost specialişti medicină de familie, unde s-au înscris doi medici care doresc să lucreze la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi specialişti în pediatrie, unde de asemenea s-au înscris doi candidaţi. Pentru posturile vacante de medic chirurgie generală au optat doi medici, iar pentru specializarea laborator s-au înscris tot doi medici.
Ar putea fi ocupat şi postul liber de medicina muncii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, pentru care a optat un rezident în ultimul an. De asemenea sunt şanse şi pentru ocuparea postului de medic de la dispensarul şcolar din Cugir, pentru care, de asemenea, s-a găsit un candidat. Pentru a obţine aceste posturi vacante nu este suficientă, însă, doar înscrierea este nevoie şi de susţinerea a trei probe de concurs, dintre care una practică. Exeamenele se vor susţine la centrul medical universitar Sibiu, începând cu data de 29 iunie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite