Spiriduşii lui moş Crăciun şi solişti de muzică populară, colindători prin cartierele din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colindători. Foto Arhivă
Colindători. Foto Arhivă

Miniconcertele vor avea loc pe parcursul a cinci zile în cele mai cunoscute zone din Alba Iulia. În centrul cetei de colindători se va afla moş Crăciun şi spiriduşii săi.

„Caravana Crăciunului“ se va urni pe 19 decembrie. Moşul împreună de ajutoarele lui, spiriduşii, vor fi însoţiţi de colindători. În cartierele din Alba Iulia vor răsuna colindele soliştilor de muzică populară Bianca Şusman, Catalin Hasa, Floricica Moga şi Roxana Reche, acompaniaţi de Grupul Instrumental condus de profesor Alexandru Pal.
Primul popas al caravanei va fi luni,19 decembrie, de la 0ra 17.000, în Parcul Sfanta Ecaterina. O oră mai târziu colindele vor răsuna în  parcarea din spatele magazinului Albina de pe Bulevardul Transilvaniei.

Caravana Crăciunului va ajunge marti, la ora 17.00 în parcarea din spatele blocurilor MV din faţa stadionului Cetate. In aceasi zi zona vor fi colindaţi cei care locuiesc în zonele Detunata şi Tulnicului. Miercuri, colindatorii vor ajunge în cartierul Ampoi 3 pe strada Ariesului în zona fostei piete, în jurul orei 17.00. Ulterior, cântecele tradiţionale care anunţă Crăciunul se vor auzi în cartierul Ampoi 2.

Locuitorii din centrul oraşului vor fi colindaţi joi, în apropierea Direcţieii de Taxe Locale. Caravana îşi va încheia misiunea vineri, în cartierele Bărăbanţ şi Oarda de Jos, de la ora 17.00, respectiv 18.45.

Parcul Unirii se va transforma de joi, de la ora 17.00, în „Parcul lui Moş Crăciun“, în zona fântânii arteziene. „Vizitatorii vor avea la dispoziţie podoabe decorative specifice acestei sărbători, cadouri personalizate, confecţii, flori, jucării, produse alimentare, produse traditionale (cozonaci, prajituri), băuturi si orice altceva şi-ar mai putea imagina. Totul pentru a reduce timpul şi eforturile necesare achiziţionării în mod eficient, a tuturor lucrurilor pe care albaiulienii le-ar putea dori sau ar avea nevoie”, a declarat primarul municipiului Mircea Hava.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite