Spectacolele de Ziua Naţională, scoase în afara zidurilor Cetăţii Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona din apropierea statuii lui Mihai Viteazul rămâne închisă publicului
Zona din apropierea statuii lui Mihai Viteazul rămâne închisă publicului

Locul de desfăşurare a concertelor a fost mutat în afara zidurilor fortificaţiei, ca urmare a faptului că lucrările din zona care leagă Poarta a III şi a IV-a a Cetăţii nu sunt finalizate. În lucru este şi primul pod pietonal, la intrarea în şanţul de sud.

Spectacolele de muzică populară şi uşoară care vor avea loc la Alba Iulia de Ziua Naţională a României se vor ţine în afara zidurilor Cetăţii. Mai exact scena pe care vor evolua artiştii va fi amenajată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Aici vor concerta trupe precum Holograf , Zdob şi Zdup, dar şi interpreţi de muzică populară precum: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Nicoleta Voica, Ionuţ Fulea, Ioan Bocşa, Leontina Fărcaş, Roxana Reche, Cătălin Haşa, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Maria Filimon.

Datele prezentate de Primăria Alba Iulia arată că pentru spectacolele de Ziua Naţională de la Alba Iulia au fost alocaţi 180.000 de lei, din cei 400.000 alocaţi de Guvern. Executivul a alocat, în total,  suma de 800.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de aniversarea, la Alba Iulia, a Zilei Naţionale a României. Jumătate din sumă este gestionată de Prefectura Alba.

De Ziua Naţională, nu va fi deschisă strada Mihai Viteazul, în zona care leagă Poarta a III-a şi a IV-a a Cetăţii, ca urmare a faptului că nu au fost finalizate lucrările din apropierea statuii lui Mihai Viteazul şi a Palatului Principilor.

Reprezentanţii Grup Corint, firma care a câştigat licitaţia de executare a lucrărilor de modernizare a interiorului Cetăţii, susţin că se vor putea depune coroane şi jerbe de flori la statuia lui Mihai Viteazul, iar publicul va avea acces la Muzeu şi Sala Unirii.  Iniiţial, se prognoya că artera care face legătura între centrul oraşului şi cartierul Cetate va fi redată circulaţiei până la sfârşitul lunii iulie.

Accesul publicului în şanţul de sud al Cetăţii, în zona Porţii a V-a, va fi închis de Ziua Naţională. Muncitorii de la Grup Corint lucrează la primul pod pietonal, care va lega Porţile a IV-a  şi a V-a. În zona de sud se va putea ajunge pe la Traseul celor Trei Fortificaţii.

Proiectul de reconstituire a laturii de Vest, în valoare de 16.000.000 de euro, vizează zona din faţa Catedralei Încoronării, respectiv Parcul Unirii. Practic, aici urmează să fie excavată întreaga suprafaţă a şanţului de Vest al Cetăţii acoperit cu pâmânt în 1921.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite