Spectacole cultural-artistice şi sportive la Serbările Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Alba Iulia, dar şi din alte zone ale judeţului şi ale ţării, sunt invitaţi şi în acest an la Serbările Unirii. Până marţi, 1 decembrie 2009, sunt programate mai multe manifestări cultural-artistice şi sportive. În acest weekend se desfăşoară un festival naţional studenţesc şi Congresul Spiritualităţii Româneşti

Chiar dacă din punct de vedere financiar manifestările sunt mai sărăcăcioase decât în alţi ani, organizatorii au pregătit evenimente pe toate gusturile. Punctul culminat al Serbărilor Unirii se desfăşoară de astăzi şi până marţi, 1 decembrie, când se sărăbătoreşte Ziua Naţională.

Conferinţă Dan Puric despre iubire

Astăzi, cu începere de la ora 18.00 la Casa de Cultură a Studenţilor are loc gala laureaţilor concursului de muzică populară în cadrul Festivalului Naţional Studenţesc „Serbările Unirii“, după care vor avea recitaluri ale interpreţilor Ionuţ Fulea şi Nicoleta Beca. Festivalul continuă, sâmbătă şi duminică de la aceeaşi oră când se vor desfăşura concursul de interpretare muzică uşoară şi recitaluri Ciro de Luca şi Alex. Intrarea spectatorilor este liberă.

Sâmbătă dimineaţa la ora 9.00, la clubul municipal, debutează Cupa Unirii la şah. Tot sâmbătă, de la ora 10.00, la sala de sport a Colegiului Tehnic Dorin Pavel se va desfăşura Campionatul Naţional de Karate. Atracţia principală a evenimentelor de sâmbătă va fi conferinţa despre iubire ce va fi susţinută de artistul Dan Puric la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.00. Şi la acest spectacol intrarea este gratuită.

Congresul Spiritualităţii Româneşti, la a XIII-a ediţie

Duminică, la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începe a XIII-a ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti, eveniment ce va continua şi pe parcursul zilei de luni, 30 noiembrie 2009. Participă reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din toată lumea. „Au fost stabilite trei teme de dezbatere, care vor fi completate prin expoziţii de artă şi lansări de carte. Un moment important va fi dezvelirea bustului poetului Grigore Vieru, luni la ora 14.00“, a spus Victor Crăciun, preşedintele Congresului. O altă atracţie a zilei de duminică este concertul grupului „Distinto“, format din patru tenori ce interpretează arii celebre pe ritm de muzică pop. Evenimentul este programat la ora 19.00, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor. Luni de la ora 13.00 va avea loc o paradă a portului popular pe traseul Palatul Copiilor, Bd. Transilvaniei, Sala Unirii şi Aleea Scriitorilor.

600.000 de lei costă Serbările Unirii. 400.000 de lei au fost alocaţi de Guvern, 200.000 de lei de Consiliul Judeţean Alba, iar 100.000 de lei de Consiliul local Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite