Spectacole din străinătate la Festivalul „Poveşti“ Alba Iulia: Scattered şi Medeea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Scattered. Foto: motionhouse.co.uk
Imagine din Scattered. Foto: motionhouse.co.uk

Festivalul de Teatru „Poveşti“ ce are loc la Alba Iulia în perioada 5 – 9 octombrie 2011 propune şi trei producţii din străinătate. Două sunt destinate adulţilor, iar unul este pentru copii.

Primul spectacol din străinătate este programat joi, de la ora 10.00, la Teatrul de Păpuşi Prichindel şi este destinat copiilor. Teatrul de Marionete Belfort din Franţa aduce în festival spectacolul Robinson.

Scattered, combinaţie între muzică, imagini şi dans

Vineri, 7 octombrie, de la ora 19.30 este programată producţia Scattered, regia Kevin Finnan, a companiei Motionhouse din Marea Britanie. Spectacolul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Scattered combină muzica marca Motionhouse, caracterizată prin dans de scenă extrem şi imagini zburătoare surprinzătoare, cu filmul şi grafica pentru a realiza un eveniment teatral unic. Utilizeaza tehnologia proiecţiei video pentru a crea o lume în care dansatorii se mişcă pe şi prin imagine.

„Scattered plonjează în maiestuozitatea şi sălbăticia apei o forţă fundamentală din viaţa noastră, în timp c eşapte dansatori se scufundă într-un ocea, alunecă pe o cascadă, gâfâie sub soarele arzător şi alunecă pe o avalanşă într-un decor îngheţat de o frumuseţe arctică nemaivăzută. Creează o interacţiune suprinzătoare între film şi spectacol live, în care dansatorii alunecă prin aer sau se mişcă cu repeziciune în spaţiu utilizând funii de mătase şi hamuri“, astfel este descris spectacol pe site-ul companiei din Marea Britanie.

Medeea, violenţa şi frumuseţea tragediei antice

Sâmbătă, de la ora 20.30, este programată piesa Medeea, regia Diana Dobreva, Compania Balkanstage & Arcadia, coproducţie Franţa – Bulgaria, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor. Spectacolul este construit plecând de la mitul Medeei lui Euripide, Borges şi Muller.

„Totul se construieşte pe coborârea lentă a Medeei în Infern, prezentând o Medee răzbunătoare, infanticidă, ucigaşă şi ghidată de o sete absolută de dragoste. Regizoarea pune în scenă un spectacol în care violenţa şi fumuseţea tragediei antice ies la suprafaţă. Adulterul naşte monştri... monştri care se aseamănă demonilor trişti“, se afirmă despre spectacol în caietul de prezentare a festivalului. A obţinut premiul „Coup de coeur”, oferit de către Clubul Presei pentru cel mai bun spectacol la festivalul Avignon Off.

Imagini video din spectacolul Scattered:

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite