Alba Iulia: Spectacol de divertisment pentru femei luptătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Spectacol de divertisment pentru femei luptătoare
Alba Iulia: Spectacol de divertisment pentru femei luptătoare

Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului de sân a fost marcată şi la Alba Iulia. Muzica folk şi scenetele de teatru au adus zâmbete pe chipul femeilor afectate de această boală.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului de sân a fost marcată la Alba Iulia prin organizarea unei întâlniri între persoanele care au suferit sau suferă de această boală.
Evenimentul a fost organizat ieri după-amiază la Terasa Viilor de Asociaţia „A.S. 2001“ din Alba Iulia în colaborare cu Asociaţia „Să trăim... ca înainte“ din Aiud.

Scopurile principale ale întâlnirii au fost de socializare şi de conştientizare, respectiv de prevenire a cancerului de sân. „Este al treilea an consecutiv în care se organizează şi încercăm să marcăm Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului de sân pe măsura posibilităţilor. Încercăm să atragem persoanele şi să conştientizeze împortanţa prevenirii şi depistării precoce a acestei boli“, a spus Ana Butoi, reprezentant al organizatorilor.

„Durerea ne uneşte“

Majoritatea participantelor au trecut prin experienţa cumplită a cancerului de sân. Cu toate acestea, au avut puterea de a lupta cu boala şi de a fi cu zâmbetul pe buze. „De când suferim de această maladie suntem foarte unite, iar astfel de întâlniri sunt binevenite, să mai uităm oarecum de durerea care ne uneşte. Organizarea lor sunt un bonus pentru noi, pe lângă faptul că fetele de la asociaţie ne ajută zi de zi şi sunt foarte atente cu noi“, a spus Ana Simon, în vârstă de 58 ani.

Aurelia Popa, de 39 ani, a participat pentru a doua oară la activităţile prilejuite de acest eveniment. „E un sprijin extraordinar pentru persoanele afectate de această maladie. E foarte important contactul şi socializarea atunci când ai descoperit că suferi de o asemnea boală“, a spus Aurelia Popa. Aceasta a fost operată de cancer în urmă cu un an şi jumătate.

Program artistic


Pentru a uita o clipă de problemele cu care se confruntă o parte dintre participanţi, organizatorii au pregătit un program artistic variat. Muzica folk a lui Adrian Mitescu şi cea populară, cântată de Marinela Baba, Adrian Ţiboc şi Adina Medrea, au destins atmosfera. Trupa de teatru Skepsis şi elevii de la Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Alba au susţinut, de asemenea, câte un scurt program artistic. Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă cu premii surpriză.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite