Educaţie fizică şi sportivă - specializare nouă la Universitatea din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O secţie de educaţie fizică şi sportivă va funcţiona începând cu anul universitar 2010-2011 la Alba Iulia. Pentru absolvenţii de liceu din Alba şi din ţară sunt disponibile un număr de 50 de locuri la noua secţie a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale. Jumătate dintre locurile disponibile vor fi subvenţionate, iar jumătate cu taxă.

Noua secţie de educaţie fizică şi sportivă a fost autorizată în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociala din Alba Iulia. Pe site-ul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a fost publicată oferta educaţională şi pentu această secţie care va avea 50 de locuri. Pe lângă demersurile de autorizare anul trecut instituţia de învăţământ superior din Alba Iulia a investit şi în amenajarea unei săli de sport care să poată găzdui competiţii sportive.

Locuri subvenţionate şi cu taxă

Proiectul de realizare a unei secţii de educaţie fizică şi sportivă este mai veghi, obţinerea autorizaţiei de funcţionare a presupus însă mai multe etape. „Noi speram să putem începe încă din acest an universitar, dar întocmirea dosarului de autorizare a acestei secţii noi a durat mai mult. Intenţia noastră este să începem cu două specializări“, a explicat Achim Moise, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.

Noua specializare va funcţiona în primul an cu un număr de cadre mai restrâns, un număr de cinci profesori şi personal contractual. Pentru tinerii care doresc să urmeze studiile la această  nouă disciplină sunt disponibile 25 de locuri subvenţionate şi tot pe atâtea cu taxă. Cei care doresc să se înscrie la admitere pe acest domeniu pot să o facă şi online, la fel ca şi la celelalte facultăţi deja consacrate din Alba Iulia.

Tabelă de marcaj de 14.000 de euro

O parte dintre cursurile practice pe care studenţii le vor avea se vor putea desfăşura în sala de sport a Universităţii din Alba Iulia situată în spatele Bazinului Olimpic, lângă căminele I şi II ale instituţiei de învăţământ superior. Una dintre ultimele dotări ale acestei săli de sport este o tabelă electronică de marcaj multisport care va fi folosită pentru mai multe tipuri de competiţie sportivă cu desfăşurare în sală.

Tabela, care este cea mai performant aparat de acest tip din judeţul Alba, a costat 14.000 de euro. Fondurile au fost asigurate de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană de Sport Alba. „Tabela care este foarte utilă a fost montată înainte de sfârşitul anului trecut şi a fost deja utilizată în mai multe partide de baschet care s-au jucat la Alba Iulia“, a completat rectorul Achim Moise.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite