Spar Discount Braşov a închis două magazine din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spar Discount SRL Braşov a închis la sfârşitul lunii iunie două dintre cele trei supermarket-uri pe care le avea la Alba Iulia. „Decizia a fost luată ca urmare a neprofitabilităţii acestora“, au precizat reprezentanţii companiei din Braşov.

Închiderea magazinelor înseamnă şi concedierea a cel puţin 30 de angajaţi.

Franciză preluată acum opt luni

Franciza Spar pentru cele trei magazine a fost preluată în octombrie 2009 de societatea din Braşov de la firma Spar România SRL Arad. Societatea din Arad este în insolvenţă ca urmare a scăderii drastice a vânzărilor şi imposibilităţii achitării datoriilor către clienţi.

Cele două magazine din Alba Iulia, amplasate în centrul oraşului pe strada Primăverii, respectiv în zona Gării CFR, nu au rezistat în noua formulă decât opt luni. Scăderea clienţilor pe fondul crizei economice şi amplasarea acestora în zone cu un potenţial redus din punct de vedere comercial nu a adus succesul scontat iniţial de reprezentanţii societăţii din Braşov. Concurenţa a fost, de asemenea, un alt motiv.

De exemplu, în apropeiera fostului magazin Spar din zona Gării se găseşte un supermarket Penny, care are preţuri şi oferte mult mai atractive pentru clienţi. Ambele clădiri în care au funcţionat supermarket-urile Spar sunt în prezent goale. Pe uşa imobilului din strada Primăverii este afişat anunţul de „inventor“, în timp ce magazinul de la Gară este sigilat cu o ştampilă a firmei din Braşov pe care este trecută data de 1 iulie 2010.

Al treilea magazin, menţinut în activitate

Firma Spar Discount SRL Braşov va continua să fie prezentă la Alba Iulia prin cel de-al treilea magazin, din cartierul Cetate. Acesta este amplasat în apropierea celei mai mari pieţe agro-alimentare din oraş şi are asigurat un flux constant de clienţi. Firma care deţine franciza Spar la Alba Iulia aparţine unei femei de afaceri din Braşov, Ioana Humeniuc. Potrivit specialiştilor în economie, închiderea celor două magazine din Alba Iulia era previzibilă.

“Au fost mai mulţi factori care au determinat această situaţie. În primul rând, scăderea puterii de cumpărare a locuitorilor oraşului datorită numărului mare de concedieri. De asemenea, concurenţa acerbă de pe piaţă, precum şi apariţia a multe magazine cu preţuri mai mici la parterul blocurilor, a dus la scăderea drastică a clienţilor”, a spus Cornel Suciu, analist economic.

Prin închiderea celor două magazine Spar, în Alba Iulia mai funcţionează doar patru centre comerciale în sistem supermarket. Este vorba despre Kaufland, Profi, Penny Market şi magazinul Spar din Cetate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite