Spălătoriile auto, afaceri profitabile pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spălătorie auto
Spălătorie auto

Primăvara tot mai mulţi posesori de maşini preferă să spele autoturismele în faţa blocului  chiar dacă riscă amenzi de sute de lei. Cu toate acestea tot mai mulţi albaiulieni care se gândesc la o afacere aleg să îşi deschidă o spălătorie auto. Este o afacere profitabilă cu activitate continuă în care se investesc bani mulţi.

„Nu neapărat profitul te îndeamnă să alegi o astfel de afacere cât gândul că trebuie să meargă. Foarte mulţi albaiulieni au maşini. Un calcul simplu arată că dacă doar 50.000 de locuitori, din cei 70.000 pe care îi are municipiul Alba Iulia, sunt posesorii unei maşini, o spălătorie auto nu are cum să nu reziste“, a explicat Adrian Toma, patronul unei spălătorii auto din cartierul Ceatate.

30 de spălătorii în Alba Iulia

Circa 40.000 euro a costat-o pe Alina Silage să îşi deschidă o astfel de afacere în urmă cu 18 luni. „Am vrut să merg pe prestări servicii, iar o spălătorie auto mi s-a părut cea mai bună opţiune pentru că nu sunt foarte multe în Alba Iulia, iar posesori de maşini sunt suficienţi“, a spus Alina Silage, patroana unei spălătorii auto din centrul municipiului Alba Iulia.

În Alba Iulia există la ora actuală 30 de spălătorii auto, iar concurenţa mizează pe calitate.  „Ce-i drept există spălătorii care au tarife cu 4-5 lei mai mici decât la noi însă calitatea dictează. Felul în care sunt diluate soluţiile de spălat contează foarte mult şi, dacă nu acum, în 2-3 ani se va vedea pe luciul maşinii. La noi cantitatea se respectă întocmai“, a afirmat Adrian Toma. Investiţia lunară în produsele de cosmetică îl costă pe patronul spălătoriei nu mai puţin de 2.500-3.000 lei pe lună. „Şi asta la limită cu preţurile pe care le practicăm. Cheltuielile lunare depăşesc lejer câteva mii de lei“, a completat patronul.

Clienţi mai puţini

În spălătoriile auto din Alba Iulia, primăvara nu se numără maşinile. Era de aşteptat ca odată cu încălzirea vremii cozile la serviciile de cosmetizare auto şi spălătorie să crească, însă realitatea este alta. Patronii susţin că în medie au pe zi aproximativ 20 de clienţi. „Un şofer vine la noi acum cel mult odată pe săptămână în condiţiile în care astă iarnă veneau de 2-3 ori pentru a-şi curăţa maşina de mâzga cu sare de pe şosele. Acum vin cel mult odată pe săptămână“, a afirmat Adrian Toma, patronul unei spălătorii auto din cartierul Ceatate.

Patronul spălătoriei este nemulţumit de felul în care acţionează autorităţile în aceste sens. „Oamenii aleg să îşi spele maşinile în faţa blocului, deşi legea interzice astfel de activităţi“, a spus Adrian Toma. „Orice sesizare venită de la cetăţeni este verificată, iar în condiţiile în care se adevereşte şoferii riscă amenzi cuprinse între 100-300 lei persoane fizice, 300-800 persoane juridice“, a spus Ioan Vodă, şeful interimar al Poliţiei Comunitare Alba Iulia. 


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite