Alba Iulia: Şomerii din Alba nu au multe alternative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba oferă, la nivelul întregului judeţ, doar 106 locuri de muncă. Deşi cele mai multe sunt la Alba Iulia, şomerii din acest oraş nu au foarte multe opţiuni.

Pot alege un loc de muncă în domeniul confecţiilor de încălţăminte unde se caută 25 de lucrători sau în domeniul construcţiilor, unde există 10 posturi libere de muncitori necalificaţi.
Totodată se poate opta şi pentru cele două posturi de ospătar, un lucrător comercial şi o vânzătoare. La nivelul oraşului Alba Iulia sunt peste 2.000 de şomeri.
După reşedinţa judeţului, localitatea cu cele mai multe locuri de muncă disponibile este oraşul Cugir. Agenţii economici de aici au nevoie de 35 de persoane pentru a fi încadrate în muncă. Cele mai multe posturi disponibile se găsesc în domeniul asigurărilor, marketingului şi carmangeriei.
În oraşul Sebeş există doar 18 locuri de muncă, cele mai multe în domeniul textil. La Blaj oferta nu este deloc generoasă. Cu puţin noroc şi experienţă 10 şomeri ar putea găsi de lucru ca barman, ospătar, burtar sau confecţioner încălţăminte.
La nivelul întregului judeţ numărul total al şomerilor este de 16.973 de persoane, 2.045 dintre acestea şi-au pierdut locul de muncă în cursul lunii mai 2009

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite