Şomeri mai puţini în Alba după 15 luni de creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după mai bine de un an, rata şomajului din Alba înregistrează o descreştere. Concret, rata şomajului a scăzut de la 13,3%, la 12,8%. În prezent, în judeţ există aproximativ 23.500 de şomeri din totalul populaţiei active de circa 190.000 de persoane.

„Rata şomajului a scăzut, pentru prima dată după aproximativ 15 luni, cu 0,5 puncte procentuale. Numărul şomerilor a fost mai mic în februarie, faţă de ianuarie, cu 800 de persoane”, a declarat Corneliu Engi, directorul AJOFM Alba.

Rata şomajului a scăzut de la 13,3%, la 12,8%. În prezent, în judeţ există aproximativ 23.500 de şomeri din totalul populaţiei active de circa 190.000 de persoane.

Cea mai importantă cauză a scăderii ratei şomajului o reprezintă alocarea fondurilor pentru subvenţionarea locurilor de muncă ocupate de şomeri. „Suma alocată judeţului Alba pentru subvenţionarea acestor locuri de muncă însumează 5,5 milioane lei”, a precizat directorul Corneliu Engi.

Reprezentanţii AJOFM estimează că efectele legislaţiei privind acordarea de compensaţii financiare firmelor care angajează şomeri va determina scăderea şomajului şi în lunile care urmează.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite