Şoferii din Blaj care parchează neregulamentar riscă blocarea roţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru deblocarea roţilor blăjenii vor plăti suma de 130 de lei
Pentru deblocarea roţilor blăjenii vor plăti suma de 130 de lei

Blăjenii care îşi vor parca neregulamentar autovehicolele pe spaţiul public riscă blocarea roţilor şi amendă contravenţională. Pentru a-şi recupera maşina aceştia vor scoate din buzunar 130 de lei, sumă în care este inclusă amenda de 100 de lei şi taxa de deblocare a roţilor de 30 de lei.

Poliţia Comunitară şi Serviciul Public de Gospodărire Locală Blaj vor începe blocarea roţilor începând cu data de 15 martie. Primăria Blaj a achiziţionat 16 dispozitive pentru blocarea roţilor iar procedura a fost hotărâtă printr-o hotărâre a consilierilor locali. Astfel echipaje formate din angajaţi ai Serviciului Publică de Gospodărire Locală şi un poliţist comunitar vor bloca maşinile parcate ilegal şi vor lăsa pe parbriz o înştiinţare cu numărul de telefon al Poilţiei Comunitare şi cu argumentarea sancţiunii.

Amenda se plăteşte pe loc

După ce posesorul autoturismului va suna la numărul de telefon indicat poliţiştii se vor deplasa în maxim 45 de minute la locul unde este blocată maşina. Şoferii vor plăti amenda şi taxa de deblocare a roţilor pe loc şi vor primi chitanţă doveditoare. „S-a luat această măsură pentru că numărul autoturismelor a crescut la Blaj în mod exponenţial. Acest fapt şi atitudinea şoferilor care nu înţeleg să meargă câţiva zeci de metri pe jos până la locul de destinaţie şi parchează haotic, ne-au făcut să luăm această măsură nepopulară dar necesară pentru menţinerea unui trafic rutier civilizat“, a declarat Florin Şuţa, şeful Poliţiei Comunitare Blaj.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite