Şofer beat, fără permis, la volanul unui autoturism cu număr fals de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat e 53 de ani din comuna Valea Lungă este cercetat penal de poliţişti după ce a fost surprins sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

Bărbatul a fost surprins sâmbătă seara pe strada Principală din satul Tătârlaua, comuna Cetatea de Baltă, unde şoferul a intrat cu roţile din faţă în şanţul de la marginea părţii carosabile.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că B.A., de 53 de ani, din comuna Valea Lungă, a încercat să efectueze o manevră de întoarcere şi a intrat cu rotile în şanţ. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constat că şoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar autoturismul pe acesta l-a condus avea numărul provizoriu de înmatriculare expirat din 13.03.2009 şi care aparţinea altui autovehicul.

În urma testării lui cu aparatul etiotest, a rezultat o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Accident provocat de un şofer băut fără permis

În aproximativ aceeaşi situaţie se afă un tânăr de 22 de ani din comuna Cetatea de Baltă, care s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că tânărul (R. D.) nu posedă permis de conducere pentru nici o cetegorie de autovehicule iar cu ocazia testării lui cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge.

Şi acesta este cercetat pentru trei infracţiuni: conducere fără permis, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi ,,ărăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite