Şmecherul de Apuseni la prima condamnare. A primit amendă penală pentru lovire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Iulian Popa
Claudiu Iulian Popa

Claudiu Iulian Popa, un veritabil şmecher de Apuseni, a fost condamnat de Judecătoria Câmpeni la plata unei amenzi penale pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Instanţa l-a achitat pe tânăr pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Claudiu Popa are de plătit o amendă penală de 3.000 de lei şi a fost obligat să achite daune morale în valoare de 6.000 lei şi 600 lei daune materiale către partea vătămată Andrei Brujan. De asemenea, tânărul trebuie să achite cheltuieli judiciare în favoarea statului de 2.100 lei.  Bărbatul a fost condamnat la amendă penală potrivit articolului 180, alin. 2 din Codul Penal: „Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă“. Sentinţa a fost pronunţată în 29 februarie 2012 de Judecătoria Câmpeni şi poate fi contestată cu recurs.

Acesta este al doilea dosar penal de ultraj în care Popa a fost inculpat. Într-un alt dosar cu acelaşi obiect tânărul a fost achitat prin sentinţă definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia, în octombrie 2011. Claudiu Popa esterecunoscut în zona Apusenilor pentru scandalurile în acre este implicat. Este trimis în judecată într-un alt dosar penal, pentru înşelăciune, tot la Judecătoria Câmpeni. În acest dosar el a petrecut două luni după gratii în perioada iulie - septembrie 2011, pentru că a folosit dispozitive în obţinerea de câştiguri ilegale de la jocuri electronice. Procesul a început în septembrie 2011 la Judecătoria Câmpeni iar următorul termen a avut loc luni 5 martie 2012.

De asemenea, un scandal petrecut la sărbătorirea zilei acestuia de naştere, în 2009, a determinat pronunăţarea, recent, de către Tribunalul Alba a unor condamnări la închisoare pentru mai mulţi tineri implicaţi în bătaie. Printre aceştia şi un luptător K1, care a primit pedeapsa de şapte ani de închisoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite