Singurul patinoar sintetic din Apuseni, deschis la Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patinoarul sintetic este amplasat în apropierea Cabanei Trei Brazi din Arieşeni
Patinoarul sintetic este amplasat în apropierea Cabanei Trei Brazi din Arieşeni

Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa la Arieşeni, au o nouă alternativă în ceea ce privesc sporturile de iarnă. Pe lângă schiat ori snowbording,  aceştia pot opta să se dea şi cu patinele. Singurul patinoar sintetic din judeţul Alba a fost inaugurat zilele acestea în staţiunea Arieşeni din Munţii Apuseni.

Investiţia, în valoare de aproximativ 25.000 de euro, aparţine administratorului unei cabane private din staţiunea montană. Patinoarul, adus pe comandă din Germania, se întinde pe o suprafaţă de 105 metri pătraţi şi este amplasat la o distanţă de aproximativ 200 de metri de centrul comunei, în imediata apropiere a Cabanei Trei Brazi.

„În acest sfârşit de săptămâna s-a patinat pentru prima dată. Turiştii s-au declarat încântaţi de această alternativă. Patinoarul sintetic a fost adus din Germania şi poate funcţiona indiferent de temperatura exterioară, atât iarna, cât şi vara“, a spus Călin Pantea, administratorul patinoarului de la Arieşeni. Acesta a precizat că patinoarul are termen de garanţie o sută de ani. „Plăcile de rigips se montează ca un joc de lego, putând fi utilizate ambele suprafeţe ale patinoarului. Are garanţie pe o perioadă de o sută de ani“, a mai spus Călin Pantea.

De asemeanea, patinoarul sintetic beneficiază şi de o instalaţie de nocturnă. Turiştii care optează pentru acest sport de iarnă, îşi pot închiria o pereche de patine la preţul de 10 lei, pentru o zi întreagă. „Am încercat prima dată acest patinoar. Îmi place, iar preţul este accesibil“, a spus albaiulianca Mioara Simina, de 21 de ani, studentă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite