Sindicaliştii vor picheta joi Prefectura Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Alba a CNS Cartel Alfa pichetează joi, între orele 11.00 şi 13.00 sediului Instituţiei Prefectului judeţului Alba. Acţiunea face parte din calendarul protestelor desfăşurate la nivel naţional de către organizaţiile sindicale.

Ioan Petruţ, preşedintele filialei Alba a Cartel Alfa  a precizat că sindicaliştii vor ieşi în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de intenţia guvernanţilor de a mări vârsta de pensionare, faţă de legea unică de salarizare din sectorul bugetar şi apariţia unei legi care să reglementeze plăţile compensatorii în cazul disponibilizărilor colective atât în sectorul de stat cât şi în sectorul privat, având în vedere faptul că ambele sectoare contribuie la buget.

Un alt motiv al protestelor este nemajorarea salariului minim pe economie începand cu anul 2010 de la 600 lei la cel puţin 705 lei.

Prefectul s-a întâlnit azi cu liderii de sindicat

Principalii lideri sindicali din Alba s-au întâlnit azi cu prefectul judeţului Alba. Aceştia au specificat că doresc un dialog cu autorităţile şi abia dacă acest lucru nu va fi posibil, vor trece la acţiuni de protest.

 „Nu am vrut să avem o întâlnire cu liderii sindicatelor de faţadă, ca să bifăm sau să mimăm un dialog. Am dorit şi am reuşit să discutăm punctual probleme importante şi să le transmitem cu această ocazie totala noastră disponibilitate nu doar de a comunica Guvernului probleme şi posibile soluţii, ci de a ne implica activ în acest dialog între Guvern, sindicate şi patronate“, a declarat prefectul Ştefan Bardan.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite