Sindicaliştii din Alba au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de sindicalişti de la Cartel Alfa filiala Alba, Sindicatul Apărarea Cugir şi Sindicatul Solidaritarea au picheat astăzi Prefectura Alba. Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de legea unică de salarizare şi intenţia guvernanţilor de a mări vârsta de pensionare.

„Un alt motiv al protestelor este nemajorarea salariului minim pe economie de la 600 lei la 705 lei, aşa cum era prevăzut începând cu anul 2010. Vom continua luna aceasta protestele, iar pentru aprilie este programat un miting de amploare la Bucureşti“, a spus Ioan Petruţ, preşedintele filialei Alba a Cartel Alfa.

Oamenii se plâng de salarii foarte mici care nu le ajung pentru a trăi. „Am ieşit în stradă pentru că nu suntem mulţumiţi de banii pe care îl primim. Avem un salariu de 600 de lei, dar în mod normal acesta ar trebui să fie în jur de 1.000 lei.Nu am primit niciodată bonuri de masă şi nici prime de sărbători“, a spus Vasile Constantin, de 33 de ani, angajat la Sanatoriul Neuropsihic din Galda de Jos.

Protestul a început la ora 11.00, iar la ora 13.00 liderii sindicali au intrat la discuţii cu Ştefan Bardan, prefectul de Alba, reprezentantul Guvernului în teritoriu.



Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite