Dorin Şerdean (PPDD) este noul viceprimar din Alba Iulia. Simone Albani (PNL) a fost revocat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local Alba Iulia decide marţi în privinţa unui proiect de hotărâre ce vizează schimbarea din funcţie a viceprimarului PNL Simone Albani. Proictul a fost iniţiat de cei 10 consilieri PDL şi un consilier PPDD. Noua majoritate s-a constituit după ce liberalii au susţinut PSD în demersul privind schimbarea viceprimarului PDL, Paul Voicu.

UPDATE 13.45: Noul viceprimar al municipiului Alba Iulia este Dorin Şerdean, consilier local din partea Partidului Poporului - Dan Diaconescu. A fost votat de 10 consilieri PDL şi 2 aleşi PPDD. Bogdan Medrea (PSD) a obţinut 9 voturi, ale consilierilor PNL şi PSD.

UPDATE 13.35: Noul viceprimar va fi Dorin Şerdean de la PPDD. A fost propus de majoritatea PDL-PPDD. Liberalii l-au propus pe Bogdan Medrea de la PSD. Urmează votul consilierilor.

UPDATE 13.25: Viceprimarul PNL Simone Albani a fost revocat cu 12 voturi pentru şi 9 împotrivă. Au votat pentru revocare consilierii PDL şi PPDD.

UPDATE 13.20: Consilierul liberal Gabriel Pleşa a solicitat public demisia viceprimarului Paul Voicu, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la înşelăciune în dosarul banilor publici de la FC Unirea Alba Iulia. Paul Voicu a spus că până la o soluţie definitivă se consideră nevinovat. "Nu puteam să semnez ordinele de plată dacă nu erau hotărâri ale Consiliului local", a spus Voicu.

UPDATE 13.10: Consilierul PNL Rareş Buglea a solicitat discuţii cu privire la acest punct. Buglea a spus că nu este corectă introducerea unui nou punct pe ordinea de zi la începutul şedinţei. Proiectul a fost introdus cu 12 voturi, ale consilierilor PDL şi PPDD.

UPDATE 13.05: Consilierii s-au adunat în şedinţa extraordinară. Simone Albani nu s-a mai aşezat la prezidiu, ci lângă ceilalţi consilieri PNL, anticipând că va fi schimbat din funcţia de viceprimar. Preşedintele de şedinţă Ioan Bogăţan a propus introducerea punctului 2 de pe ordinea de zi, referitor la alegerea unui nou viceprimar.

UPDATE: Viceprimarul Simone Albani a recunoscut marţi că sunt şanse foarte mari să fie demis în cadrul şedinţei Consiliului local, având în vedere alianţa dintre PDL şi PPDD. Consilierul local Gabriel Pleşa, preşedintele PNL Alba Iulia, a spus că Simone Albani a devenit incomod şi de aceea se doreşte schimbarea lui din funcţie.

Primarul Mircea Hava, preşedintele PDL Alba, a declarat în urmă cu o săptămână că ar putea renunţa la alianţa cu PNL dacă liberalii insistă în demersul de schimbare din funcţie a viceprimarului Paul Voicu. Intenţia acestuia a devenit realitate la sfârşitul săptămânii când a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului local care are la primul punct pe ordinea de zi schimbarea viceprimarului Simone Albani.

Reprezentanţii PDL susţin că au reuşit să realizeze o nouă majoritate cu ajutorul celor doi consilieri locali PPDD. Dorin Pocol şi Dorin Şerdean ar fi fost convinşi să susţină PDL în demersul de schimbare a viceprimarului liberal. De menţionat că la sfârşitul săptămânii preşedintele PPDD Alba, Cornel Comşa, şi-a anunţat demisia de la conducerea organizaţiei.

Deocamdată nu se ştie cine va fi susţinut pentru a ocupa postul de viceprimar în situaţia în acre Simone Albani este demis. Surse neoficiale afirmă că ar fi vorba tot de un reprezentat PDL. Dacă este demis, Albani este viceprimarul cu cel mai scurt mandat din ultimii 22 de ani la Alba Iulia: o lună de zile. A fost ales în funcţie în 25 iunie 2012.

Şedinţa începe la ora 13.00. Rămâneţi pe alba.adevarul.ro pentru a afla cum decurg lucrurile la Consiliul local.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite