Silviu Bian rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins recursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Bian a fost prins în flagrant când primea şpagă 82.000 de lei de la subalternii săi  din Braşov
Silviu Bian a fost prins în flagrant când primea şpagă 82.000 de lei de la subalternii săi din Braşov

Curtea de Apel Bucureşti judecă joi recursul formulat de fostul secretar de stat Silviu Bian la decizia Tribunalului Bucureşti privind arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Bian este acuzat de fapte de corupţie.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a respins joi recursul formulat de fostul preşedinte de la ANOFM Silviu Bian. Prin urmare acesta va sta cel puţin 30 de zile în arest preventiv.

Arestarea preventivă a fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a avut loc duminică seara, după ce sâmbătă a fost prins în flagrant în timp ce primea 82.000 de lei de la un subordonat în judeţul Braşov.

Faptele fostului preşedinte ANOFM sunt în formă continuată. Astfel, potrivit DNA, în data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM.

Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011.

„În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în acelaşi scop ca cel menţionat mai sus, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Rămâneţi pe alba.adevarul.ro pentru a afla soluţia instanţei de judecată din Bucureşti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite