De Sfântul Nicolae, Blajul devine capitala naţională a căciulilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul adună comercianţi de căciuli din toată ţara
Târgul adună comercianţi de căciuli din toată ţara

Blajul devine, din nou, pentru o zi capitala naţională a căciulilor. Marţi, 6 decembrie, pe străzile din centrul oraşului se defăşoară o nouă ediţie a Târgului Căciulilor.

Comercianţii sunt aşteptaţi la unul dintre cele mai vechi evenimente de acest gen din ţară. Târgul Căciulilor este atestat documentar de trei secole şi se desfăşoară  în fiecare an de Sfântul Nicolae. Manifestarea din acest an are loc pe str. Republicii, str. Astra şi strada Andrei Şaguna, spre Piaţa Mare Agroalimentară.

Mii de cumpărători de căciuli pentru iarnă şi vânzătători din Transilvania, Moldova sau Banat vor umple cele trei străzi din oraş. De la târg  se pot cumpăra căciuliţe tricotate pentru copii şi tineri, căciuli din blana de vulpe pentru doamne sau căciuli de astrahan pentru bărbaţi.

Pe lângă căciuli se vor putea achiziţiona şi alte produse cum ar fi haine, dulciuri, produse artizanale şi alimentare. Manifestarea este totodată o ocazie pentru locuitorii oraşului şi vizitatori de a petrece câteva ore în aer liber, în cântec de colinde, cu mici, bere şi vin cald, alături de cei apropiaţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite