Alba Iulia: Sesiune de informare privind finanțările nerambursabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Sesiune de informare privind finanțările nerambursabile
Alba Iulia: Sesiune de informare privind finanțările nerambursabile

La sediul Consiliului Judeţean Alba a avut loc, astăzi, o sesiune de informare privind „Liniile de finanţare nerambursabilă pentru mediul privat aferente schemelor de ajutor de stat şi ajutor de minimis”.

Sesiunea a fost organizată de Consiliul judeţean Alba în parteneriat cu Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru şi s-a adresat firmelor din judeţul Alba.

Discuţii pe marginea ajutoarelor pentru firme

La întâlnire au participat atât firme private ce fac parte din Comitetul de Dezvoltare Economică al judeţului Alba, cât şi firme din afara acestui organism, participanţilor fiindu-le prezentate mai multe tipuri de ajutoare destinate firmelor private, ajutoare finanţate în integralitate din fonduri structurale prin POSDRU 2007-2013.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre schema de ajutor de stat pentru ocuparea forţei de muncă – program destinat subvenţionării salariilor pentru angajaţii noi proveniţi din categorii defavorizate, schema de ajutor de stat pentru formarea profesională generală şi specifică şi schema de stat privind ajutorul de minimis pentru sănătatea şi securitatea în muncă.

Ghidul Solicitantului prezentat firmelor private

Reprezentanţilor firmelor private, le-a fost prezentat „Ghidul Solicitantului” pentru accesarea acestor scheme de ajutor, fiindu-le oferite toate detaliile necesare pentru accesarea fondurilor disponibile. Totodată s-a  discutat şi despre legislaţia aplicabilă în aceste cazuri, răspunzându-se întrebărilor adresate de participanţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite