Serviciul SMURD inaugurat la Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localniicii din zona Blaj beneficiază de un serviciu modern şi rapid de intervenţie în cazuri extreme. Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a fost inaugurat ieri în prezenţa doctorului Cristian Boeriu, medicul şef SMURD Târgu Mureş.

12 paramedici au fost pregătiţi să acorde primul ajutor şi să intervină la accidente rutiere. Aceştia vor interveni cu o ambulanţa dotată cu un sistem de comunicare modern, cu staţie şi telefon, precum şi cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă achiziţionată printr-un proiect regional finanţat din fonduri europene.

„Prin tehnica nouă intrată în dotarea gărzii de intervenţie Blaj se va reuşi scăderea timpului mediu de intervenţie şi a timpului de deplasare la accidente. Gama intervenţiilor la care este solicitat SMURD  include toate urgenţele ce pun în pericol viaţa oamenilor“, a spus Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Valoarea totală a echipamentelor cu care a fost dotat serviciul SMURD Blaj este de aproximativ 1 milion de lei. Pompierii militari au organizat, cu ocazia evenimentului, şi un exerciţiu de intervenţie la descarcerarea a două victime prinse între fiarele contorsionate a două maşini implicate într-un accident rutier.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite