Servicii pentru tinerii dezavantajaţi din Alba şi Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia derulează în această perioadă în Alba şi Mureş proiectul „Paşaport pentru succes“. Scopul proiectului este creşterea capacităţii sectorului non-profit de a furniza servicii corespunzătoare pentru copii şi tineri aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate.

Proiectul se va derula pe parcursul a 10 luni şi va cuprinde mai multe activităţi printre care instruiri şi campanii de conştientizare. Valoarea totală a proiectului este de 107.747 euro din care 96.772 euro sunt finanţare nerambursabilă.

Vor fi furnizate programe de dezvoltare personala pentru 337 copii si tineri ocrotiti în 19 centre sociale din judetele Alba si Mures (tabere, drumetii, grupuri de dezvoltare, evenimente sociale). Personalul centrelor,  în numar de 95, va beneficia de formare  în domeniul dezvoltarii personale a copiilor si tinerilor.

Va fi elaborat un Manual de lucru care va fi distribuit în cele 19 centre sociale din judetele Alba si Mures, precum si la nivelul altor ONG-uri din tara. Proiectul propune o abordare diferita a educatiei non-formale, respectiv educatia prin joc si provocare, combinând creativ distractia si învatarea, în vederea dezvoltarii personale a copiilor si tinerilor ocrotiti în centrele sociale (întâlniri de grup, tabere, drumetii).

Pe parcursul celor 10 luni de proiect se vor desfasura mai multe activitati: dotarea celor 19 centre, realizarea a doua circuite de documentare în tara, elaborarea Manualului de lucru, instruirea personalului centrelor prin 4 sesiuni de formare, desfasurarea de programe de dezvoltare personala în cadrul celor 19 centre si o campanie de constientizare a importantei programelor de dezvoltare personala.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite