Alba Iulia: Portret. Alex Tarocco, toboşarul ce a cântat pe aceeaşi scenă cu Sepultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. Alex Tarocco, toboşarul ce a cântat pe aceeaşi scenă cu Sepultura
Alba Iulia: Portret. Alex Tarocco, toboşarul ce a cântat pe aceeaşi scenă cu Sepultura

Muzica a fost dintotdeauna o pasiune pentru Alex Tarocco. Originar din Italia, tânărul a venit în Alba Iulia de mai bine de 10 ani, iar de şase ani este cetăţean român cu acte în regulă. Marea lui pasiune este rock-ul, iar de-a lungul timpului a făcut parte din mai multe formaţii atât din Italia cât şi din România.

„Adolescent fiind, am fost pasionat de muzică. Mi-am întrebat bunicii dacă mai există cineva în familie care să fie pasionat de muzică, dar se pare că sunt singurul care are asemenea înclinaţii“, a spus Alex Tarocco .

De mai bine de şase ani cântă la chitară şi de vreo cinci ani la tobe. „La început a fost mai mult un hobby, dar apoi am evoluat. De la vârsta de 14 ani aveam o trupă de rock. Primul concert mai serios a fost la 17 ani, cu o trupă de acolo. Pe atunci eram chitarist. Apoi am cântat trei ani de zile cu trupa Judas Tree, tot în Italia“, a mai spus toboşarul. 
Are propria afacere, o firmă de construcţii, dar se împarte între muncă şi muzică.

Toboşarul formaţiei Krepuskul


Acesta a venit la Alba Iulia şi a adus cu el şi pasiunea pentru muzică. Acum face parte din formaţia Krepuskul, formaţie de rock experimental progressiv metal.

„Am văzut un anunţ pe internet prin care formaţia Krepuskul căuta un toboşar. În anunţ scria ceva de genul: dacă nu ştii chiar bine să cânţi, nu e o problemă, te învăţăm noi. Eu, fiind puţin mai arogant, am acceptat provocarea. Facem doi ani jumătate de când cântăm înmpreună. Ceilalţi doi componenţi, Alexandru Doferte şi Alexandru Ancheş, sunt studenţi în Cluj-Napoca. Acolo ne-am şi întâlnit“, a mai spus toboşarul.

Până acum formaţia a avut peste 70 de concerte, dintre care 10 în străinătate. „Avem peste 70 de concerte la activ. Peste o lună jumătate plecăm iar în turneu în Italia, Austria, Germania şi Franţa, iar pe sfârşitul anului cântăm în Macedonia, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru”, a mai spus Alex.

Acesta repetă la tobe în fiecare zi câte două ora, de mai bine de patru ani. „La locul de muncă, mi-am amenajat o sală de repetiţii. Noroc că vecinul stă cam la... un kilometru jumătate de mine. Deci nu mă aude nimeni când repert, iar acest lucru este un avantaj“, a mai spus italianul stabilit la Alba Iulia.

Pe aceeaşi scenă cu Sepultura

Cel mai mare concert pe care l-am avut, a fost cu formaţia Sepultura, în februarie, la Bucureşti.
„Sunt idolii mei. Pot să zic că din primele două piese nu mai ţin minte nimic, a fost o experienţă incredibilă pentru mine, şi acum când mă gândesc nu îmi vine să cred. La vârsta de 14 ani mi-am cumpărat nişte cd-uri dintr-un magazin din Verona, şi pe atunci mă gândeam dacă voi avea norocul de a-i vedea vreodată. Întâmplarea a făcut să fim pe aceeaşi scenă, să povestim, să stăm la aceeaşi masă“, îşi aminteşte cu plăcere Alex Tarocco.

Acesta nu se aştepta să stea la aceeaşi masă cu idolii săi „Nu m-am aşteptat să fie atât de modeşti. Am cântat şi cu foarte multe trupe din România, dar unii au fost mult mai încrezuţi decât cei de la Sepultura. Şi totuşi aceştia au inventat un gen, au peste 20 de ani de vechime în muzică. Nu cred că există om în lumea acesta care ascultă rock şi să nu fii auzit de Sepultura“, a precizat toboşarul.

Formaţia a scos până acum albumul „Umbre de vise”, iar acum lucrează la următorul material care se va numi „Game over“.

Este publicul din Alba Iulia pregătit pentru acest gen muzical?
A.T.:
„Cred că publicul din Alba Iulia este pregătit pentru toate stilurile de muzică. Am văzut asta în concertul pe care l-am avut recent aici. Pot să spun că la început lumea era destul de suspicioasă, dar cu timpul ne-am format propriul public. Sunt deja oraşe în care avem grupuri de fani pe care îi reîntâlnim de fiecare dată când mergem acolo. Sper să se întâmple la fel şi la Alba Iulia“.

Ce formaţii preferate ai?
A.T.:
„Formaţia mea preferată din România este Cargo. Îi ştiu destul de bine pe membrii formaţiei, mai ales pe toboşarul Tavi. Este un om extraordinar, de nota 10. Îmi place şi Proconsul, am cântat cu ei de mai multe ori. De asemenea, îmi place şi Iris şi Direcţia 5. De perste hotare, idolii mei sunt italienii de la Sadist, Sepultura ori Metallica, dar cu melodiile vechi“.

Ce-i place: „Îmi plac pastele. Fiind italian, ador pastele şi pizza. De asemenea, îmi place sportul, în special înotul. Merg la bazin o dată sau de două ori pe săptămână. În rest nu prea am timp de multe lucruri. Iarna îmi place să merg la ski, am învătat de vreo doi ani să schiez, dar încă mă chinui să nu cad“.

Ce nu-i place: „Legat de bucătăria românească, nu îmi place că în momentul în care mănânci ciorbă de burtă şi ciolan afumat, imediat se vede la cântar. De asemenea, sunt dezamăgit când văd oameni capabili, care se lasă să cadă pradă alcoolului. Am întâlnit foarte mulţi oameni muncitori care au acest viciu. Şi, al treilea lucru, nu îmi place imaginea negativă care s-a creat despre rock-eri, cea a omului care nu e în stare să facă nimic“.  

Profil
Data naşterii:14 iulie 1981, Verona, Italia
Studii: Liceul contabil
Familie: Necăsătorit

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite