Sentinţă în dosarul scandalului de pe strada Păcii din Alba Iulia. Agresorii rectorului maghiar au primit amendă penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Zoltan Olah
Rectorul Zoltan Olah

Bătăuşii de pe strada Păcii din Alba Iulia au fost condamnaţi la amendă penală pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice. Victimele acestora au fost patru persoane, printre care şi rectorul Institutului Romano-Catolic, Zoltan Olah.

Daniel Victor Pop (29 de ani), Claudiu Robert Plăcintă (34 de ani), Iulian Mircea Gojei (de 27 de ani) şi Ionuţ Bogdan Fântână (25 ani) au fost trimişi în judecată pentru propagandă naţionalist-şovină, lovire sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Aceştia s-au împăcat cu victimele pentru lovire şi distrugere, dar au primit amendă penală pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Cei patru bărbaţi au fost achitaţi de instanţă pentru acuzaţia de propagandă naţionalist-şovină. Judecătorii au mai aplicat fiecărui inculpat şi o sancţiune administrativă în valoare de 300 de lei. Sentinţa Tribunalului Alba, care poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost pronunţată în 19 decembrie 2011.

Agresiunea de pe strada Păcii din Alba Iulia a avut loc în noaptea de 18/19.06.2011. Cei patru bărbaţisunt acuzaţi că au proferat expresii, injurii, au spart cu pietre geamurile unor imobile şi au agresat fizic două persoane, printre care şi rectorul Institutului Romano-Catolic, Zoltan Olah, care a fost lovit cu o bâtă de baseball. Celalalte trei părţi vătămate sunt Ballai Gyorgy Istvan, Tudor Cojocea şi Kollo Tibor. Scandalul a determinat prezenţa la Alba Iulia a ambasadorului Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite