Sentinţă la Înalta Curte de Casaţie pentru barajele proiectului minier Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) va primi avizele necesare construirii barajelor Cetate şi Corna pentru proiectul minier iniţiat în Munţii Apuseni, ca urmare a unei decizii pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus astăzi, prin hotărârea definitivă şi irevocabilă, ca Ministerul Mediului să elibereze imediat acordul de funcţionare în condiţii de siguranţă pentru cele două baraje.
 
„Acest rezultat confirmă opinia imparţială a experţilor şi recunoaşte că proiectul nostru este unul viabil. Avem un proiect solid, care merită o evaluare corectă a tuturor componentelor sale”, au declarat oficialii companiei.
 
Comisia Naţională pentru Siguranţa Barajelor (CONSIB), formată din experţi români şi aflată în subordinea Ministerului Mediului, a aprobat documentaţia care a stat la baza emiterii acestor avize în aprilie 2007.

Barajele Cetate şi Corna propuse de RMGC în proiectul minier de la Roşia Montană au fost proiectate de compania Montgomery Watson Harza din SUA, lider mondial în construcţia de baraje.
 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite