Sentinţă dură pentru „tâlharii“ de pe centura oraşului Alba Iulia: 13 ani de închisoare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la momenul reţinerii inculpaţilor
Imagine de la momenul reţinerii inculpaţilor

Trei bărbaţi din Orăştie au fost condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia la un total de 13 ani de închisoare pentru tâlhărie. Cei trei acţionau pe drumurile naţionale, unde luau la ocazie diferite persoane pe care le deposedau prin violenţă de bunuri şi bani.

Ilie Alin Moldovan (22 ani), Josin Remus Stoica (26 ani) şi Marius Valentin Talpeş (19 ani) sunt acuzaţi sunt judecaţi după ce au tâlhărit, în luna februarie o persoană pe şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia. Moldovan şi Stoica au primit fiecare câte 5 ani de închisoare cu executare, în timp ce Valentin Talpeş a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.

„Condamnă inculpatul M.I.A la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare în regim de detenţie. Menţine starea de arest a inculpatului M.I.A. Condamnă pe inculpatul S.J.R la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenţie. Menţine starea de arest a inculpatului S.J.R. Condamnă pe inculpatul T.M.V la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei“, se afirmă în minuta sentinţei pronunţată marţi, 10 iulie, de magistraţi.

Potrivit rechizitoriului, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 1, cei trei bărbaţi au luat la ocazie din Aiud un tânăr în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în comuna Rădeşti. În momentul în care au ajuns pe şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia au intrat pe o stradă lăturalnică, l-au dat jos pe tânăr din autoturism şi l-au ameninţat cu o şurubelniţă. I-au sustras acestuia telefonul mobil şi suma de 1.270 lei după care l-au legat cu propriul fular la ochi şi l-au abandonat. Moldovan şi Stoica sunt în arest preventiv de la sfârşitul lunii februarie. 

Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel. Cei trei fac parte dintr-o grupare mai mare specializată în infracţiuni cu violenţă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite