Alba Iulia: Sediu nou pentru biblioteca din Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Sediu nou pentru biblioteca din Blaj
Alba Iulia: Sediu nou pentru biblioteca din Blaj

Administraţia publică locală a finalizat primul mare proiect de infrastructură culturală din municipiul Blaj, amenajarea Bibliotecii Municipale „Şcoala Ardeleană” în clădirea cunoscută sub numele de Casina Română din Blaj.

Mutarea instituţiei a fost absolut necesară în condiţiile în care încă din anul 1990 imobilul în care biblioteca şi-a desfăşurat până acum activitatea (fostul Seminar a lui Petru Pavel Aron) s-a aflat pe lista clădirilor ce urmau a fi restituite Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică.

Lucrări pe banii bugetului local

Viitorul sediu al bibliotecii este chiar clădirea în care s-au pus bazele primei biblioteci publice la Blaj în anii 50. Lucrările de amenajare s-au derulat pe o perioadă de cinci luni şi au costat 340.000 lei, banii provenind din bugetul local. Aşezământul va avea două săli de lectură, două săli de deservire, o ludotecă, o sală de citire a presei, două săli cu fond special de carte (carte franceză şi carte cu specific local) şi o sală de prelucrare a cărţii.

Fondul de carte numără 100.000 volume

Potrivit directoarei bibliotecii, Ana Hinescu, mutarea acesteia în sediul nou se va face până în luna octombrie. Fondul total de carte al Bibliotecii Şcoala Ardeleană este în prezent de aproape 100.000 de volume. Odată cu încheierea lucrărilor de modernizare a bibliotecii administraţia publică locală a demarat lucrările de amenajare a locaţiei ce va găzdui Muzeul de Istorie „Augustin Bunea”. Pentru acesta este preconizat ca lucrările să dureze aproximativ opt luni. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite