Secţii comasate şi funcţii de conducere scoase la concurs la cel mai mare spital din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua organigramă a primit undă verde din partea Ministerului Sănătăţii şi va fi pusă în practică în perioada imediat următoare. După reorganizare secţiile care sunt mai solicitate de pacienţi vor primi paturi în plus. Două dintre ele vor fi comasate, iar medicii care vor funcţie de conducere trebuie să o câştige prin concurs.

Documentaţia de reorganizare a unităţii medicale de urgenţă din Alba Iulia a fost depusă la Ministerul Sănătăţii în urmă cu două luni, imediat după schimbarea echipei manageriale.  Proiectul a primit abia la sfârşitul săptămânii trecute girul autorităţilor centrale.

Conducerea Spitalului susţine că în noua organigramă nu se vor mai regăsi, în primul rând, aşa numitele secţii duble, cum sunt cele de  Chirurgie şi de  Ginecologie. Astfel, pe fiecare va rămâne doar câte un şef de secţie.

Ca elemente de noutate vor fi înfiinţate două compartimente: de pneumologie şi de  Terapie Intensivă, ultimul  pe secţia de Neurologie.
Conducerea Spitalului dă asigurări că schimbăriile nu vor afecta şi numărul de paturi actual, 763.  De câştigat vor avea secţiile care sunt mai solicitate de pacienţi.

Punerea în practică a organigramei implică şi scoaterea la concurs a celor 16 funcţii de şef de secţie din cadrul Spitalului.
Singurii care ar putea fi afectaţi de reorganizare ar putea fi cei  încadraţi ca şi personal TESSA.

Citiţi miercuri dimineaţă, în ziarul Adevărul care sunt secţiile pe care se va suplimenta numărul de paturi şi când vor fi organizate concursurile pentru funcţiile de şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite