Secţie de Oncologie modernă cu o investiţie de 3,5 milioane de lei la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii bolnavi de cancer din Alba, dar şi din alte judeţe ale ţării, au la dispoziţie pentru tratament o nouă secţie de Oncologie inaugurată marţi la Alba Iulia. Investiţia este în valoare de 3,5 milioane de lei, din care 2,3 milioane de lei reprezintă finanţarea alocată de Consiliul Judeţean Alba.

Restul banilor provin de la Ministerul Sănătăţii şi din sponsorizări. Secţia respectă toate standardele internaţionale şi are dotări de cea mai bună calitate. Are 11 saloane cu un număr total de 37 de paturi plus 3 rezerve, fiecare salon fiind dotat cu baie proprie, mobilier de ultimă generaţie, calculatoare, monitoare, aparatură medicală, geamuri termopan cu protecţie solară, detector de fum, sistem de alarmare a asistentelor de la patul bolnavului şi aer condiţionat. Sala de chimioterapie este acum de şapte ori mai mare decât cea din vechea locaţie. Inaugurarea secţiei s-a desfăşurat într-un cadru festiv la care au participat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene.

image

,,Din anul 2002, de când sunt la Alba Iulia, numărul pacienţilor care se adresează acestei secţii a crescut de trei ori. Anul acesta, până acum, am avut peste 1.200 de pacienţi. Cei mai mulţi sunt din judeţul Alba, dar sunt şi alţii care vin de mai departe. Am făcut o hartă a celor care provin din alte locuri din ţară şi care au solicitat consultaţii sau tratament la Alba Iulia. Ne-au trecut pragul pacienţi din 24 de judeţe. Aveam nevoie de un spaţiu unde să putem să ne desfăşurăm activitatea cât mai bine”, a spus Răzvan Curcă, şeful Secţiei de Oncologie.

image

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, a afirmat că realizarea investiţiei reprezintă cel mai bun exemplu al descentralizării în domeniul medical. ,,Spitalele sunt obligaţia administraţiilor locale şi judeţene şi nu mai trebuie să aşteptăm bani din alte părţi. Am obţinut aici un rezultat foarte bun şi vom continua şi cu alte proiecte. Anul viitor vom finaliza modernizarea şi extinderea secţiei Uregenţe şi avem în plan şi alte secţii ale spitalului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel. Concepţia de amenajare a secţiei a fost una care să creeze o atitudine pozitivă printre bolnavi. Pe pereţi au fost expuse fotografii realizate de medicii Răzvan Curcă şi Aurel Crişan.

Datele financiare ale investiţiei


Total proiect reabilitare: 2.873.384 lei, din care Consiliul Judeţean Alba a asigurat 1.713.384 lei, Ministerul Sănătăţii 950.000 lei, iar din donaţii şi sponsorizări au fost obţinuţi 210.000 lei

Total dotări secţie: 634.000 lei, din care Consiliul Judeţean Alba a asigurat 578.200 lei, iar din donaţii şi sponsorizări au fost obţinuţi 55.800 lei.

Total general: 3.507.384 lei, din care Consiliul Judeţean Alba a asigurat 2.291.584 lei, Ministerul Sănătăţii 950.000 lei iar 265.800 lei au provenit din donaţii şi sponsorizări ale unor firme sau persoane fizice.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite