Urgenţa de la Spitalul Judeţean Alba asaltată de pacienţi: media zilnică este de 250 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean
Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean

Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba este suprasolicitată de pacienţii care vin pentru consultaţii. Reprezentanţii unităţii medicale susţin că majoritatea pacienţilor vin cu probleme care sunt de competenţa medicului de familie.

În ultima perioadă, numărul persoanelor care se prezintă la urgenţe aproape s-a dublat faţă de aceaşi perioadă a anilor precedenţi. Principalele cauze sunt lipsa de centre de permanenţă din Alba Iulia, dar şi faptul că majoritatea oamenilor preferă să apeleze la acest serviciu în detrimentul medicilor de familie. Potrivit mediului Aurel Crişan, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului, media zilnică de pacienţi care se prezintă pentru consultaţii este de 250 de persoane.

„În noaptea de duminică spre luni avem în medie 90 de pacienţi, iar în nopţile de peste săptămână vin 50 de persoane. Faţă de anul trecut media lunară a pacienţilor care vin la Urgenţe a crescut cu 600 de persoane“, a afirmat Aurel Crişan. Medicul a mai spus că mulţi dintre pacienţi solicit Ambulanţa doar pentru a nu sta la coadă. „Oamenii nu vor să aştepte. Dacă sunt cazuri grave, trebuie rezolvate acestea mai întâi. Trec peste medicul de familie şi vin la Urgenţă pentru că aici se fac analize“, a mai spus Aurel Crişan.

Potrivit acestuia, cazurile care sunt în mod real de competenţa Serviciului de Urgenţe al spitalului nu depăşeşte procentul de 25 – 28 la sută. Din cauza deficienţei de personal, dar şi a perioadei de concedii, există câte un singur medic de gardă pe tură. Conducerea spitalului spune că se aşteaptă deblocarea a trei posturi pentru această toamnă. Mai mult, au fost solicitate şi patru posturi de medici rezidenţi pentru examenul din luna noiembrie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite