Performanţă la secţia de orientare turistică de la CS Unirea Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul sportiv Unirea din Alba Iulia are una dintre cele mai performante secţii de Orientare din ţară. Atât la juniori, cât şi la seniori este între primele locuri la nivel naţional.

„Valoarea lotului şi performanţele obţinute ne situează în primele cinci din ţară. La seniori suntem a doua secţie, după Universitatea Craiova care este cea mai puternică“, a spus Marius Anghel, preşedintele clubului CS Unirea. De altfel, chiar el este sportiv de performanţă al secţiei de Orientare. Clubul are sportivi la toate cele trei discipline, orientare în alegrare, orientare pe mountain bike şi orientare pe schi.

Câştigători la Baia Mare


Ultimele competiţii câştigate au avut loc la finalul lunii septembrie la Baia Mare, unde s-au desfăşurat finalele Campionatelor Naţionale de Orientare Mountain Bike. Cele trei probe pentru care au avut loc finalele au fost dominate, la fel ca şi anul trecut, de către cei doi sportivi de la CS Unirea, fiecare dintre aceştia reuşind să câştige câte două dintre ele şi să se claseze pe podium în cea de a treia. Astfel, Andreea Dănilă a cucerit două titluri naţionale şi două medalii de aur în probele de Sprint şi Lungă distanţă şi a obţinut medalia de bronz în proba de Medie distanţă. Tamas Bogya a reuşit să se impună în probele de Medie distanţă şi Lungă distanţă şi a reuşit să obţină medalia de argint în proba de Sprint.

„Rezultatele obţinute de către sportivii noştri erau oarecum previzibile având în vedere valoarea demonstrată în ultimii ani de către aceştia, în această probă. Aceasta a fost de fapt şi ultima competiţie oficială pentru sportivii secţiei de Orientare care şi-au făcut treaba pe deplin şi în acest an”, a afirmat Marius Anghel. Andreea Dănilă are 23 de ani şi practică acest sport din anul 2000. „M-am apucat de acest sport după fratele meu şi acum nu mai pot să mă las. Practic toate cele trei discipline. Performanţa cea mai bună a fost locul şase la Campionatul European de Orientare pe Schiuri. La disciplina alergare am participat la campionate mondiale şi europene. La acestea se adaugă titluri de campioană naţională“, a spus Andreea Dănilă.

Tânăra spune că este o adevărată mândrie să faci parte din lotul României. „După luni de pregătire şi sacrificii, în care principalul obiectiv este calificarea în lot şi o prestaţie cât mai bună la concurs, în momentul în care se intonează imnul şi ţi se înmânează medalia, uiţi de toate greutăţile şi trăieşti momentul la intensitate maximă“, afirmat Andreea.

Competiţii în străinătate

Marius Anghel practică Orientarea Turistică de peste 20 de ani. “Din 1987 fac orientare turistică. Până în acel an aveam impresia de sportul în cauză că e vorba de plecatul prin păduri cu rucsacul în spate şi busolă la îndemână”, a spus Marius Anghel. Ani de zile în lotul naţional, a participat la etape de cupă mondială, la sute de competiţii organizate în peste 40 de ţări de din toată lumea. “Orientarea turistică, la fel ca orice sport, îţi dă satisfacţia muncii împlinite, dar şi şansa de a vedea lumea. Am călătorit şi înainte de Revoluţie şi după, foarte mult”, a completat sportivul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite