Alba Iulia: Seceta şi grindina au provocat mari pagube în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Seceta şi grindina au provocat mari pagube în agricultură
Alba Iulia: Seceta şi grindina au provocat mari pagube în agricultură

Fenomenele meteorologice care s-au abătut în ultima perioadă asupra judeţului nostru au distrus o bună parte din producţia agricolă. Valoarea totală a pagubelor depăşeşte suma de 64 milioane lei.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, directorul Gheorghe Lazea a declarat că până la începutul lunii iunie seceta prelungită a distrus culturile agricole de pe o suprafaţă de 78.618 hectare.

Valori financiare foarte mari

Pagubele totale au fost estimate la aproximativ 59,4 milioane de lei. De asemenea, la sfârşitul lunii iunie, grindina şi ploile torenţiale au provocat pagube de peste şase milioane de lei, fiind afectată o suprafaţă de 3.344 de hectare de cultură. Pagubele în acest caz au fost calculate la 6,1 milioane lei.

Seceta a făcut ravagii în rândul culturilor de porumb, fiind compromise 28.000 de hectare, dar şi în lanurile de grâu, unde au fos afectate peste 18.000 de hectare. De asemenea, grindina şi ploile torenţiale au distrus o bună parte din culturile de cartofi, legume şi viţa de vie.

Pentru toate aceste situaţii s-au transmis informaţii oficiale la Ministerul Agriculturii pentru a se putea recupera o parte din pagube. Problema este că doar cei care şi-au asigurat culturile vor putea primi bani, iar procentul acestora este mai mic de 10 la sută din total.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite