Scrisorile lui Avram Iancu şi volumele Unirii, expuse la Muzeul Unirii de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul expoziţiei
Afişul expoziţiei

Expoziţia de la Muzeul Naţional al Unirii are rolul de a evidenţia rolul pe care l-a avut Asociaţia Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român în înfăptuirea unităţii naţionale.

Vernisajul expoziţiei are loc miercuri, 30 decembrie, de la ora 13.00, şi marchează împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea ASTRA.

Prin intermediul unor documente inedite va fi evidenţiat rolul pe care l-a avut Asociaţia în perioada premergătoare momentului 1 Decembrie 1918, în modelarea identităţii naţionale a românilor ardeleni.

Important de subliniat este faptul că ASTRA a donat Muzeului din Alba Iulia,  la aniversarea a 10 ani a Unirii,  şase volume legate în piele, care conţin Hotărârile de Alegeri de la Alba Iulia din istorica zi de 1 Decembrie 1918. Printre documentele expuse  se află şi scrisorile care poartă semnătura originală a lui Avram Iancu.

Vernisajul va fi dublat de lansarea cărţii „Şcoala primară românească din Judeţul Alba (1850-1918)“, autori Dorin Giurgiu şi Carmen Stînea. Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 ianuarie 2012.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite