Schimbări în conducerea uzinelor de armament de la Cugir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei directori de la Cugir
Cei trei directori de la Cugir

Directorii celor două societăţi de stat din Cugir, subordonate companiei naţionale Romarm, vor rămâne fără funcţii. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de către consiliul de administraţie al Romarm şi va fi aplicată în cursul acestei săptămâni.

Decizia îi priveşte pe directorii de la SC Cugir SA, Nicolae Conţan – şi pe directorul SC Fabrica de Arme SA, Horea Suciu. Hotărârea se referă şi la administratorul special al firmelor, Radu Roşian. Cele două societăţi au obiect de activitate în domeniul fabricării muniţiei şi armamentului şi au aproximativ 1.500 de angajaţi. Sunt în procedură de administrarea specială de mai mulţi ani, lucru care implică şi prezenţa unui administrator numit de stat.

Conducerea Romarm nu a prezentat o versiune oficială asupra deciziei luate săptămâna trecută. Surse neoficiale susţin că are legătură cu managementul promovat de cei trei dar şi cu includerea companiei Romarm pe lista celor care vor avea management privat. În aceste condiţii, actualul director al Romarm, Vasile Crişan, care locuieşte în Alba Iulia, ar urma să ocupe o funcţie de conducere la Cugir.

Cele două societăţi rezistă pe piaţă datorită contractelor de export arme şi muniţie, în special în SUA. Valoarea acestora este de aproximativ 10 milioane de dolari pe an. În cazul directorului Nicolae Conţan a contat şi ancheta penală în care este cercetat de procurorii DIICOT în ceea ce priveşte activitatea economică pe care a desfăşurată împreună cu fratele său, Mihăilă Conţan, la firma privată Betacom SRL Cugir.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite