Schimbare la vârful SRI Alba. În conducere se află şi directorul „rotit“ de la structura Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţia principală de conducere este deţinută de joi, de Ioan David, iar cea de director adjunct de Valentin Giupană. Ultimul a condus până de curând Direcţia Judeţenă de Informaţii Sibiu.

Direcţia Judeţeană de Informaţii Alba a fost condusă până  la începutul lunii mai 2011,  de Ioan Tarnu. Colonelul a fost suspendat din funcţie de către conducerea SRI. Decizia a fost luată ca urmare a reţinerii sale de către procurorii DIICOT Alba Iulia şi pus la dispoziţia organelor de anchetă, pentru că ar fi sprijinit o grupare de crimă organizată ce fura utilaje agricole din Occident.

„Serviciul a cooperat şi sprijinit permanent investigaţia organelor de aplicare a legii în acest caz, prin Direcţia Judeţeană de Informaţii Hunedoara şi structura centrală de protecţie internă. În prezent, ofiţerul este suspendat din funcţia deţinută şi va sta la dispoziţia organelor de anchetă până la clarificarea situaţiei existente“, se afirmă în comunicatul SRI.

Ulterior, la începutul lunii iunie, a fost trimis în judecată alături de alţi 31 de inculpaţi din Dosarul utilajelor furate din Occident. Acuzaţiile oficiale pentru care Ioan Tarnu a fost trimis în judecată sunt de sprijinire grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului. Pedeapsa minimă pentru aceste infracţiuni este de 5 ani de închisoare. Procesul se judecă  la Curtea dde Apel Alba Iulia.

Noul şef al SRI Alba este, din 1 septembrie, Ioan David, venit pe această funcţie de conducere de la Direcţia  Judeţenă de Informaţii Hunedoara, structură care a avut un rol important în „demascarea“ activităţilor infracţionale de care este acuzat Ioan Tarnu.

Pe postul de director adjunct  a fost numit Valentin Giupană, care a condus până de curând structura SRI Sibiu.

Contactat de Adevărul de seară Alba, purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercarua confirmat schimbările de la vârful SRI Alba. „Fostul director al Direcţiei  Judeţene de Informaţii Alba, care l-a înlocuit pe domnul Tarnu Ioan, va ocupa în continuare o funcţie de comandă. Atât funcţia de director, cât şi cea de director adjunct sunt ocupate de alte două persoane, din data de 1 septembrie“, a precizat Marius Bercaru.

Purtătorul de cuvânt al SRI a mai declarat pentru Adevărul de seară Sibiu că  „rotirea” lui Valentin Giupană nu are nicio legătură cu accidentul în care a fost implicat, în seara zilei de 29 iulie. „Această rotire nu are nicio legătură cu acel accident”, a spus Marius Bercaru.

În data de 29 iulie, Valentin Giupană a intrat cu maşina de serviciu într-o intersecţie şi nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar, şi care în urma impactului a fost proiectat în gardul unei case. În urma accidentului, trei pasageri din taxi au ajuns la spital cu răni uşoare. Câteva zile mai târziu, întrebat unde era şeful SRI în seara în care a produs accidentul, şeful Poliţiei Sibiu, comisarul Tiberiu Ivancea, a făcut pentru Adevărul de Sibiu declaraţii absolut halucinante. Printre altele, a spus că după accident, şeful SRI l-a sunat, a refuzat transportul la spital, după care a plecat să se spele şi să se schimbe.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite