Evacuare forţată cu scandal pe un şantier ANL din Alba Iulia GALERIE FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au scos cu forţa maşinile firmei din Botoşani
Muncitorii au scos cu forţa maşinile firmei din Botoşani

Un şantier ANL din Alba Iulia, unde se construiesc trei blocuri cu finanţare de la bugetul de stat, este de aproximativ 24 de ore teatrul unor dispute între angajaţii firmei care a câştigat licitaţia şi cei ai societăţii comerciale care au executat lucrările în subantrepriză. Joi dimineaţă, situaţia a escaladat în acţiuni de forţă ale muncitorilor.

Şantierul ANL se află în cartierul Cetate din Alba Iulia, la intersecţia străzilor Detunata şi Nichita Stănescu. Angajaţii societăţii Start Construct Alba Iulia au scos cu forţa joi dimineaţă un microbuz al firmei Victor Construct SRL Botoşani, plin cu muncitori, din zona şantierului. Muncitorii au încercat să scoată şi un autoturism Jeep însă nu au reuşit. Disputa dintre cele două părţi este de natură financiară şi implică o sumă de 1,3 milioane de lei.

Muncitori neplătiţi de două luni


Directorul firmei Start Construct. Gheorghe Todea, susţine că a efectuat lucrări care se ridică la această sumă şi care nu au fost decontate de firma din Botoşani, în condiţiile în care aceasta ar fi încasat banii de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe. 70 de angajaţi firmei din Alba Iulia nu şi-au încasat salariile de două luni. Mai mult, societatea Start Construct a contractat un credit de 1 milion de lei cu care a finanţat derularea lucrărilor la cele trei blocuri ANL.

Muncitorii au scos cu forţa maşinile firmei din Botoşani

Click pe poze pentru galerie foto

Muncitorii au intrat în grevă şi au refuzat să permită accesul firmei din Botoşani în şantier. Reprezentantul firmei din Botoşani a declarat joi că trebuie să preia amplasamentul pentru a finaliza lucrările la timp, aşa cum sunt prevăzute în contract. La faţa locului au fost prezenţi jandarmi şi poliţişti pentru a evita apariţia unor violenţe.

Audiaţi la poliţie


„Reprezentanţii celor două societăţi au fost invitaţi la sediul Politiei Municipiului Alba Iulia unde au fost audiaţi iar la nivelul acestei unităţi de poliţie a fost demarată o anchetă. Starea conflictuală a continuat să existe iar în jurul orelor 17.26,  reprezentanţii uneia dintre firme a scos în stradă un autovehicul aparţinând celeilalte firme, blocând drumul public (strada Nichita Stănescu din Alba Iulia). În aceste condiţii a fost necesară şi intervenţia unui echipaj al poliţiei rutiere care s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public. O parte dintre angajaţii celor două societăţi comerciale au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia unde au fost audiaţi“, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba despre ceea ce s-a întâmplat miercuri după-amiază.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite